Skip to main content

Dubai

Burj Khalifa

Bezoek de Burj Khalifa

Algemene info

Momenteel kan je het grootste gebouw van de wereld bewonderen in Dubai, Burj Khalifa. Met 163 verdiepingen en 828 meter hoogte maakt het de Burj Khalifa het hoogste gebouw van de wereld.

Saoudi Arabië is bezig met de bouw van de Jeddah Tower die 1008 meter hoog gaat worden, 180 meter hoger dan de Burj Khalifa.

Maar Dubai zou Dubai niet zijn om dit onmiddellijk te verbreken. Emaar, de belangrijkste en grootste bouwfirma van Dubai, is namelijk bezig met de bouw van de Creek Tower.

De exacte hoogte van de Creek Tower is nog niet bekend, maar als je de maquette bekijkt die je in Dubai Mall kan bewonderen, zie je meteen dat dit weer alles gaat overtreffen.

Tickets Burj Khalifa

Tickets

Tickets om het hoogste observatiedeck ter wereld te bezoeken, kan je voordelig en veilig via onze website bestellen.

Al vanaf 35€ kan je naar een hoogte van meer dan 450m.

Locatie

De Burj Khalifa kan je vinden in het hart van Dubai, Downtown Dubai. Vlak naast de Burj Khalifa kan je het grootste shoppingcenter van de wereld vinden, de Dubai Mall.

De toegang voor het observatiedeck van de Burj Khalifa is trouwens via de Dubai Mall te bereiken zonder buiten te komen. De twee immense bouwprojecten sluiten naadloos aan mekaar.

Opening Burj Khalifa

De Burj Khalifa is een wolkenkrabber gebouwd in Downtown Dubai, een zakelijke regio van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

Op 21 september 2004 werd begonnen met de bouw dat het pareltje van Dubai moest worden. Begin 2009 werd de laatste hand gelegd aan de constructie en bereikte de Burj Khalifa een hoogte van 828 meter (829,8 meter inclusief antennes).

Na een jaar werken aan de inrichting, opende de Burj Khalifa op 4 januari 2010 met een groots vuurwerk.

De oorspronkelijke naam was Burj Dubai of – vrij vertaald – “Toren van Dubai”. Dit werd net voor de opening gewijzigd in Burj Khalifa, een naamsverwijzing naar Khalifa Bin Zayed Al Nahayan, president van de VAE en Emir van Abu Dhabi.

Architectuur

De Burj Khalifa werd ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau Skidmore, Owings and Merrill uit Chicago. Zij ontwierpen onder meer ook de Willis Tower in Chicago en de Jin Mao Tower in Shanghai. De hoofdaannemer werd het Zuid-Koreaanse Samsung C&T Corporation, met als belangrijke onderaannemers het Belgische Besix en het plaatselijke Arabtec Construction. De projectontwikkelaar is Emaar Properties uit Dubai.

Het grondplan van de toren is gebouwd in de vorm van de Hymenocallis, een veelvoorkomende woestijnbloem in de regio. De toren is opgebouwd uit drie elementen rond een centrale kern. Het betonnen lichaam van het gebouw is ruim 575 meter hoog. De dakhoogte is rond de 636 meter. De schattingen over de uiteindelijke hoogte liepen ver uiteen. De betrokken bedrijven hielden dit eerst angstvallig geheim uit angst dat de hoogte van de Burj Khalifa in korte tijd zou worden overtroffen. Uiteindelijk bleef de teller staan op 828 meter.

Hymenocallis

Hymenocallis

De Burj Khalifa is ontworpen naar de vorm van deze bloem, Hymenocallis.

Burj Khalifa

Burj Khalifa

De Burj Khalifa kort na de opening in 2010, ondertussen is het rondom bijna helemaal gevuld met andere wolkenkrabbers.

In de toren is, naast kantoorruimte en 900 appartementen, ruimte gereserveerd voor een groot hotel. Het hotelinterieur is ontworpen door modeontwerper Giorgio Armani. Het eerste Armani Hotel is gevestigd in de 15 onderste verdiepingen van de Burj Khalifa.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om appartementen te bouwen van verdieping 37 tot 108. De uiteindelijke indeling vind je in detail in de lijst verderop de pagina. Volgens de projectontwikkelaar werden alle appartementen in acht uur verkocht. Er is een zwembad gebouwd op de 78e verdieping, een lobby op de 123e verdieping en een observatiedek op de 124e & 148e verdieping. Verder bevindt ’s werelds hoogste nachtclub zich op de 143e verdieping en is op de 158e verdieping ’s werelds hoogste moskee te vinden!

Burj Khalifa binnen

Constructie en techniek

Fundering

De bovenbouw wordt ondersteund door een grote vloerplaat van gewapend beton, die op zijn beurt wordt ondersteund door geboorde palen van gewapend beton. De vloerplaat is 3,7 meter dik en werd gebouwd in vier afzonderlijke delen met in totaal 12.500 kubieke meter beton. De 43 meter lange geboorde palen met een diameter van 1,5 meter zorgen voor de ondersteuning van de vloerplaat.

Gevelbekleding

De buitenbekleding bestaat uit reflecterende beglazing met aluminium en roestvast stalen borstwering-panelen. Bijna 26.000 glazen panelen, elk afzonderlijk met de hand gesneden, werden gebruikt in de buitenbekleding van de Burj Khalifa. Meer dan 300 gevelbekledingsspecialisten uit China werden ingeschakeld voor de bekleding van de toren. Het bekledingssysteem is ontworpen om de extreme zomerse hitte van Dubai te weerstaan. Om de integriteit ervan te waarborgen, werd een vliegtuigmotor uit de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor dynamische wind- en watertests. De gevel van Burj Khalifa is gelijk aan 17 voetbalvelden.

Vormgeving

De Burj Khalifa is zo ontworpen om de hoogste windstoten aan te kunnen. Met de afgeronde en spiraalvormige constructie wordt de wind misleid. Door deze techniek hebben windstoten veel minder effect op het immense bouwwerk.

Technische verdiepingen

De Burj Khalifa is voorzien van 7 technische verdiepingen (ongeveer elke 30 verdiepingen) die telkens tweemaal zo hoog zijn als een gewone verdieping. Deze technische ruimtes zorgen dat de elektriciteit, airconditioning, water en andere nutsvoorzieningen tot boven in de toren worden verdeeld.

Glazenwassers

Om de beglazing aan de buitenkant van de Burj Khalifa te reinigen, beschikt de toren over 18 platforms die over rails glijden. Op deze rails kunnen de glazenwassers hun ding doen. Deze platforms zijn volledig inklapbaar in het gebouw waardoor ze, indien niet in gebruik, ook niet zichtbaar zijn.

Electriciteit

Bij een piekmoment van de toren is er ongeveer een slordige 36 miljoen watt verbruik! Dit kan je vergelijken met 360.000 lampen van 100 watt.

Liften

De Burj Khalifa beschikt over 57 liften en 8 roltrappen. De liften die je naar de observatie-decks leiden, kunnen tot 14 personen aan en trekken je met een snelheid van 10 m/s naar de top.

De grootste servicelift van de wereld waar de Burj Khalifi over beschikt, heeft een laadvermogen van 5,5 ton en kan worden gebruikt door de brandweer bij noodgevallen. Ook is er ongeveer om de 25 verdiepingen een toevluchtsoord voor noodgevallen zoals brand. Deze zijn volledig afgesloten en beschikken over een volledig apart ventilatiesysteem.

Dubai Fontains Lake Ride

Dubai Fontains Lake Ride – Slechts 18€

Als je in de buurt bent van de Burj Khalifa of de Dubai Mall die in Downtown Dubai gelegen zijn, is het zeker aan te raden met een Abra boot de fonteinen te bekijken van op het water.

Ze varen je met een Abra boot tot vlak tegen de fontein-show waar je net niet nat wordt. Van daar kan je dan de grootste fonteinenshow ter wereld bewonderen.

Verdiepingen

De Burj Khalifa telt in totaal 163 verdiepingen en is 829 meter hoog. Maar wat is er op al die verdiepingen te zien? Wel, het grootste deel van de toren is ingenomen door het Armani hotel dat 17 verdiepingen inneemt. Naast het Armani hotel zijn er technische ruimtes, kantoren, appartementen en niet te vergeten de observatiedecks.

 • 160 – 163:

  Technische ruimtes voor water, elektriciteit,…

 • 156 – 159:

  Technische ruimte voor communicatie

 • 155:

  Technische ruimtes voor water, elektriciteit,…

 • 152 – 154:

  Burj Khalifa Lounge

 • 149 -151:

  Zakelijke kantoren

 • 148:

  Observatiedeck: AT THE TOP SKY

 • 139 – 147:

  Zakelijke kantoren

 • 136 – 138:

  Technische ruimtes voor water, elektriciteit,…

 • 126 – 135:

  Zakelijke kantoren

 • 124 – 125:

  Observatiedeck: AT THE TOP

 • 123:

  Sky Lobby

 • 122:

  AT.Mosphere Reastaurant

 • 111 – 121:

  Zakelijke kantoren

 • 109 – 110:

  Technische ruimtes voor water, elektriciteit,…

 • 77 – 108:

  Appartementen

 • 76:

  Sky Lobby

 • 73 – 75:

  Technische ruimtes voor water, elektriciteit,…

 • 44 – 72:

  Appartementen

 • 43:

  Sky Lobby

 • 40 – 42:

  Technische ruimtes voor water, elektriciteit,…

 • 38 – 39:

  Armani Hotel – Suites

 • 19 – 37:

  Appartementen

 • 17 – 18:

  Technische ruimtes voor water, elektriciteit,…

 • 9 – 16:

  Armani Hotel – Kamers

 • 1 – 8:

  Armani Hotel – Restaurants, lobby, spa,…

 • -1 & -2:

  Parking en technische ruimtes

Verdiepingen Burj Khalifa in Dubai

Observatiedecks

At The Top

Verdieping 124 & 125 – 456m
Burj Khalifa observatiedeck

Dit zijn de meest bezochte verdiepingen of observatiedecks van de Burj Khalifa. Deze verdiepingen bevinden zich op een hoogte van 455m. Met 10 meter/seconde ben je in geen tijd op deze verdiepingen en dit met dubbeldeck liften. Eens je boven bent, kan je Dubai bewonderen van op bijna een 0,5 km hoogte. INDRUKWEKKEND!
De beide verdiepingen zijn verbonden door een trap. De naam van het ticket voor deze verdiepingen is “At The Top”.

At The Top SKY

Verdieping 148 – 555m
Burj Khalifa observatiedeck

Dit is momenteel het hoogste observatiedeck van de wereld! Met een ticket voor “At The Top SKY” ga je nog eens 100 meter hoger dan At The Top! Het begint bij aankomst met Arabische koffie en een VIP rondleiding met uitleg hoe Burj Khalifa gebouwd is. De eerste lift neemt je mee naar de 125e verdieping, waarna je direct verder de hoogte in gaat met de volgende lift naar de 148e verdieping. Eens je bent aangekomen, word je verwelkomd met een drankje en kan je genieten van het hoogste observatiedeck ter wereld! Er is ook een mogelijkheid om de lucht op te snuiven door een bezoek aan het terras.

Lounge

Verdieping 152, 153 & 154 – 575m
Burj Khalifa observatiedeck

De nieuwste activiteit in de Burj Khalifa is een bezoek aan de hoogste lounge van de wereld. Koffie of thee drinken op een hoogte van 575 meter! In deze lounge kan je overdag thee, koffie, gebak,… nuttigen en tegen avond gaat het over in cocktails en champagne. Ook zijn er ’s avonds kleine live optredens of speelt er een dj. Wanneer je even een luchtje wil scheppen, hoef je niet helemaal terug naar beneden maar kan je dat doen op het terras.

Booking.com

Tickets Burj Khalifa

Soorten tickets

Er zijn verschillende soorten tickets voor een bezoek aan de Burj Khalifa.

Zo zijn er tickets voor At The Top, At The Top Sky, of combi-tickets, zoals een bezoek aan de Burj Khalifa en Dubai Aquarium samen.

Wij vermelden hier de beste en meest verkochte tickets.

Belangrijk

Elk ticket moet eerst gevalideerd worden aan de balie van At The Top. Deze balie is op de “Lower Ground” en makkelijk te vinden wanneer je in de Dubai Mall bent, je volgt dan gewoon de bordjes “AT THE TOP”. Dubai Mall sluit overigens naadloos aan de Burj Khalifa. Ook kan je de app van Dubai Mall gebruiken om jezelf te navigeren naar de balie.

Partners

De tickets die je op onze website kan vinden worden verkocht door betrouwbare partners van ons! Zo ben je zeker van een volledig legaal en geldig ticket bij aankomst aan de attractie!

Bekijk hier al onze partners.

At The Top ticket balie

De balie van At The Top voor de validatie van je ticket kan je bereiken via de Dubai Mall. Eens je in de Dubai Mall bent kan je ook “Food Corner” volgen, de balie is daar net achter en te herkennen aan de grote gekleurde glaspanelen.

Burj Khalifa At The Top Map

Meest verkochte tickets

Hier kan je de tickets vinden die het meest worden verkocht voor een bezoek aan het observatiedeck van de Burj Khalifa. Toch zijn er nog vele andere combi-tickets beschikbaar. Deze kan je op de website van Get Your Gide of Tiqets vinden.

Burj Khalifa At The Top Tickets

Burj Khalifa At The Top – VANAF 35€

124e en 125e verdieping

Bezoek de Burj Khalifa op 456 meter hoogte en dit op 2 verdiepingen, de 124e en 125e. Op deze verdiepingen is er geen tijdslimiet.

Dit is de goedkoopst mogelijke manier voor een bezoek aan het observatiedeck van de Burj Khalifa.

Burj Khalifa At The Top SKY Tickets

Burj Khalifa At The Top SKY – VANAF 95€

124e, 125e & 148e verdieping

Met dit ticket ga je naar het hoogste observatiedeck ter wereld, 555 meter hoog. Op de 148e verdieping mag je 1 uur blijven, hoewel wij hier langer waren en niemand iets zei. De toegang is ook met een speciale ingang, Arabische koffie en VIP-begeleiding.

Burj Khalifa At The Top SKY sunsets Tickets

Burj Khalifa At The Top Sunset – VANAF 59€

124e & 125e verdieping tijdens zonsondergang

Op meer dan 450 meter hoogte de zonsondergang beleven en dit samen met de skyline van Dubai.

Dit is ook mogelijk met het AT THE TOP SKY-ticket als je het juiste tijdslot kiest. Let wel dat het ticket dan duurder wordt.

Burj Khalifa At The Top & Dubai Aquarium Tickets

Burj Khalifa & Dubai Aquarium – VANAF 50€

COMBI-TICKET – Burj Khalifa 124e & 125e, Dubai Aquarium & Underwater Zoo
 • Bezoek van de 124e & 125e verdieping in de Burj Khalifa.
 • Dubai Aquarium, een adembenemende onderwatertunnel waar duizenden vissen boven je hoofd komen paraderen.
 • Underwater Zoo, de thuishaven van King Croc.

Meer info over Dubai Aquarium& Underwater Zoo.

Burj Khalifa At The Top & woestijnsafari Tickets

Burj Khalifa & Woestijnsafari – VANAF 95€

COMBI TICKET – Burj Khalifa 124e & 125e, Woestijnsafari inclusief eten & drinken
 • Bezoek van de 124e & 125e verdieping in de Burj Khalifa van 08.00 tot 13.00.
 • Ophalen bij hotel voor de woestijnsafari.
 • Eten & drinken tijdens de safari en nog veel meer!

Burj Khalifa bezoek je met eigen transport zoals metro, bus of taxi.

Gallery

Bekijk de mooiste plaatjes in en rondom de Burj Khalifa. Wanneer jij een bezoek brengt post dan ook zeker jouw foto’s in onze Dubai Facebook Groep!

Video

Burj Khalifa NYE 2019 show

Burj Khalifa At The Top SKY

Burj Khalifa faq

De meestgestelde vragen in verban met een bezoek aan de Burj Khalifa.

Hoe hoog is de Burj Khalifa?

Burj Khalifa is 828 meter hoog, met antennes 829,8 meter.

Waar ligt de Burj Khalifa?

De Burj Khalifa staat in Downtown Dubai, het zakelijk centrum van Dubai.

Hoeveel verdiepingen heeft de Burj Khalifa?

Burj Khalifa telt in totaal 163 verdiepingen.

Wie heeft de Burj Khalifa gebouwd?

De projectontwikkelaar Emaar Properties uit Dubai.

Hoe kan ik tickets kopen voor de Burj Khalifa?

Tickets voor de Burj Khalifi kan je voordelig en veilig op onze website kopen. Wij werken enkel met betrouwbare partners!

Wat is er in de buurt van de Burj Khalifa?

Het grootste shoppingcenter van de wereld “Dubai Mall” & de grootste fontein-show grenzen naadloos aan de Burj Khalifa.

Wat te doen aan Burj Khalifa?

Bezoek één van de observatiedecks van de Burj Khalifa, shoppen in Dubai Mall, Dubai Fountains bewonderen, Lake Ride,…