Skip to main content

Dubai

Cayan Tower

Bezoek de Cayan Tower in Dubai Marina

Algemene info

In Dubai Marina staan honderden wolkenkrabbers waarvan er eentje echter uitspringt door zijn uitzonderlijke vorm, de Cayan Tower. Deze wolkenkrabber dankt zijn vorm door elke verdieping 1,2 graden te laten draaien waardoor het gebouw in totaal een twist heeft van 90 graden.

Het gebouw noemde voor de opening “Infinity Tower“, maar is bij de opening omgedoopt tot “Cayan Tower“.

Bij een bezoek aan Dubai Marina kan je met deze twister samen op de foto. De wolkenkrabber is gelegen op de uithoek van Dubai Marina en is te bereiken via Marina Walk.

Cayan Tower

Appartementen

De Cayan Tower is 306 meter hoog en telt 75 verdiepingen bovengronds en 5 ondergronds. De wolkenkrabber is niet toegankelijk voor publiek.

De meeste verdiepingen zijn luxe appartementen. De toren is ook voorzien van zwembad, spa, vergaderzalen,…

Overstroming

De bouw van de wolkenkrabber heeft in 2007 1,5 jaar vertraging opgelopen door een breuk in een muur die het water van de haven moest tegenhouden.

In de zomer van 2008 zijn de werken verder gezet, waardoor de toren in 2013 met een spetterend vuurwerk en waanzinnige lasershows kon openen.

Facts

 • Hoogte

  306 meter

 • Verdiepingen

  75 bovengronds en 5 ondergronds

 • Appartementen

  bijna 500 luxe appartementen

 • Bouwduur

  van 2006 tot 2013

Cayan Tower

Locatie Cayan Tower

De Cayan Tower kan je vinden aan het begin van Marina Walk in Dubai Marina. Deze wolkenkrabber is ook vlakbij de Yellow Boats.

Met de metro kan je de wolkenkrabber het best bereiken door af te stappen aan station “Damac Properties“. Van daaruit neem je de loopbrug over de autosnelweg, en dan is het nog 5 minuutjes stappen.

Video


All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars