Skip to main content

Dubai

Dubai Fountain Lake Ride

De mooiste en grootste fonteinshow van de wereld

Algemene info

Als je van plan bent een vakantie of citytrip naar Dubai te boeken dan ga je waarschijnlijk het grootste gebouw van de wereld bezoeken, de Burj Khalifa. Naast de Burj Khalifa kan je ook het grootste shopping center van de wereld vinden, de Dubai Mall.

Maar er is nog meer! Onderaan de Burj Khalifa kan je de grootste fonteinshow ter wereld bewonderen!

In dit artikel kom je alles te weten over de Dubai Fountain en de Lake Ride die je nog dichter brengt!

Grootste Fonteinshow
ter wereld!

Dubai Fountains vanuit Burj Khalifa

Video Dubai Fountain Lake Ride

Wij gingen met een Abra boot de beleving tegemoet en kochten een ticket voor de Dubai Fountain Lake Ride. In deze video kan je zien wat je mag verwachten van de grootste fonteinshow ter wereld, de Dubai Fountains.

Alle verdere informatie over de Dubai Fountain kan je verderop in het artikel vinden.

DJI Osmo Pocket

Dubai Fountain filmen

Wij maakten onze video met deze handige kleine camera van slechts iets meer dan 350€!

Deze DJI Osmo Pocket is de ideale camera voor op vakantie, handig, klein, gebruiksvriendelijk en vooral hij geeft je verbluffende kwaliteit!

In dit artikel kan je onze persoonlijke ervaring bekijken.

Wij kochten deze camera bij Coolblue vlak voor onze citytrip naar Dubai.

Hoe groot is de Dubai Fountain

Dubai Fountains Panorama

Superjets

We zeiden het al in onze intro, naast de Burj Khalifa en de Dubai Mall in Dubai kan je de grootste fonteinenshow ter wereld gaan bewonderen, de Dubai Fountain.

De fonteinen bevinden zich in het kunstmatige Burj Khalifa Lake, een meer van 120.000 vierkante meter aan de voet van de Burj Khalifa. De lengte van de fonteinen is 275 meter en talrijk voorzien van de grootste waterjets.

Met deze jets is het mogelijk om op elk moment 83.000 liter water de lucht in te jagen! Dubai Fountain beschikt over jets die het water 73 meter hoog kunnen spuiten, deze jets kunnen naar elke richting bewegen, maar dat is niet alles. Er zijn ook nog superjets die het water meer dan 150 meter in de lucht kunnen lanceren, dit kan je vergelijken met de hoogte van een gebouw van 50 verdiepingen! De grootste jets gaan gepaard met een luide knal.

Dubai Fountains from above

Verlichting

Om deze immense fonteinen goed weer te geven tijdens de avond is natuurlijk ook meer nodig dan een paar lampjes.

Met maar liefst 6.600 lampen komen de fonteinen volledig tot hun recht! Deze enorme lichthoeveelheid komt van net onder het wateroppervlak.

De kracht van deze lampen is zo sterk dat je de lichtproductie van op 30 km kan waarnemen!

Als bijkomende detail zijn er nog 25 grote gekleurde lampen verdeeld over de hele lengte van de Dubai Fountain.

Muziek

Geen effect zonder muziek, maar geen zorg ook dit is meer dan in orde. De Dubai Fountain beschikt over een ruim muziekrepertoire!

Zo kan je genieten van de lokale arabische deuntjes en klassieke wereldmuziek, maar ook de wereldbekende pophits die enkel bewoners van een andere planeet niet kennen komen aan bod. Denk aan Michael Jackson – Thriller, Lionel Ritchie – All Night Long, Enrique Eglesias – Hero om maar enkele te noemen.

Om met je partner de romantiek extreem op te schroeven kan je wachten op Witney Houston – I Will Always Love You. 😍

Dubai Fountain Lake Ride

Je kan de Dubai Fountain gratis bewonderen vanaf het enorme plein aan de voet van de Burj Khalifa. Ook is het mogelijk deze van nog net iets dichter te bekijken, namelijk van op een boot, de Lake Ride.

Met een elektrische abra boot vertrek je van op de zijkant van het Burj Khalifa Lake. Daarna vaar je eerst langs de buitenkant van het meer helemaal naar achteraan om vervolgens de ideale positie in te nemen om ’s werelds grootste fonteinshow te bewonderen vanop de eerste rij.

Dubai Fountain Lake Ride Boat

Tickets

Een keertje de fonteinen bewonderen van op de eerste rij kost je ongeveer 18€ per persoon, afhankelijk van de AED – EUR koers.

Deze tickets kan je makkelijk aankopen via onze partners Get Your Guide of Tiqets, zo ben je zeker van een rondvaart op het gewenste tijdstip!

Er zijn ongeveer 6 boten die elke show uitvaren, dus bij drukke momenten kan het zijn dat je geen ticket meer kan kopen! Koop ze dus vooraf online.

Je kan trouwens met hetzelfde ticket nog een keer gratis gebruikmaken van het speciaal aangelegde ponton rechts achteraan.

Let wel hier kan je fameus nat worden! Bij de tocht met de abra boot blijf je zo goed als helemaal droog.

Openingsuren en shows

Vanaf 18.00 tot 23.00 is er om het half uur een show, deze duurt tussen de 3 en 5 minuten. Ook zijn er ’s middags 2 shows, om 13.00 en 13.30 (op vrijdag zijn deze om 13.30 en 14.00).

In de winterperiode, januari tot eind maart, wanneer er meer toeristen zijn in Dubai vanwege de warme zomermaanden zijn er om de 20 minuten shows. Deze worden afgewisseld om het uur met een licht en lasershow van op de Burj Khalifa zelf, enorm indrukwekkend!

De toegang voor deze shows is gratis, enkel wanneer je met een boot het meer op wil moet je een ticket hebben.

Dineren met zicht op de fonteinen

Als je in Dubai geen eetgelegenheid kan vinden moet je haast volledig blind en reukloos zijn. Van food-trucks tot de duurste restaurants, je kan het er allemaal vinden.

Een echte aanrader is buiten te dineren met zicht op de fonteinen, je ziet dan tijdens je gezellige etentje verschillende shows, zalig!

Je zal zeggen peperduur…?

Toch niet, het is best betaalbaar, je zal ongeveer hetzelfde betalen als in België of Nederland!

 

Tip

Wanneer je enkel de show wil bekijken ga dan vlak na de vorige show op de beste plaats staan. Na het einde van de vorige show vertrekken alle mensen en kan je de beste plaats innemen voor de volgende show!

Waar is de Dubai Fountain Lake Ride

De grootste fonteinenshow van de wereld kan je vinden aan de voet van de Burj Khalifa en de achterkant van de Dubai Mall (uitgang Food Corner).

Met de metro stap je af aan Burj Khalifa/Dubai Mall station, van daar kan je te voet verder met de Metro Link brug.

Dubai Fontain

Dubai
Fountain

Dubai Fountains Dubai