Skip to main content

Dubai

Dubai Frame

Bekijk oud en nieuw Dubai

Algemene info

Het emiraat beschikt over een oud gedeelte, waar je de populaire souks kan vinden, en het nieuwe gedeelte, waar je de nieuwste en hoogste wolkenkrabbers kan bewonderen zoals de Burj Khalifa.

Dubai Frame staat in het midden van deze twee regio’s. Bij een bezoek aan de glazen brug van deze bezienswaardigheid kan je het oude en nieuwe stuk van Dubai tegelijk zien, en dit van op een hoogte van 150 meter.

Het enorme kader is open sinds 1 januari 2018 en heeft een kostprijs van meer dan 50 miljoen euro.

Tickets Dubai Frame

Tickets

Bekijk het oude en het nieuwe gedeelte van Dubai. Durf jij op 150 meter boven de grond op de glazen vloer te gaan staan?

Locatie

Dubai Frame kan je vinden naast de Sheikh Zayed autosnelweg.

Het gebouw staat in het Zabeel Park naast het Stargate pretpark dat al enige tijd gesloten is.

Het dichtsbijzijnde metrostation is Al Jafilya op het Red Line metronetwerk en bevindt zich op 20 minuten wandelafstand. Meer informatie over de metro in Dubai.

Bezoek aan het Dubai Frame

Aankomst

Wanneer je je spullen in een locker hebt opgeborgen, is het tijd om deze constructie te bewonderen. Eerst word je meegenomen in de Old Dubai Gallery waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Dubai.

Liften

De panoramische liften nemen je mee naar een hoogte van 150 meter. Eens je boven bent, kan je genieten van een adembenemend uitzicht over het oude en nieuwe gedeelte van Dubai.

Glazen vloer

Een glazen vloer over de volledige breedte van de brug daagt je uit om je hoogtevrees te testen. De glazen panelen worden immers enkel doorzichtig wanneer je ze betreedt. Boven in het immense kader kan je de mooiste foto’s maken van oud en nieuw Dubai. De bar die in het midden van de brug staat, nodigt je uit om te genieten van een drankje.

De toekomst van Dubai

Nadat de panoramische lift je terug naar beneden brengt, kom je in een Future Gallery over wat de toekomst van Dubai zou moeten worden.

Conclusie

Wij spendeerden ongeveer 2 uur aan deze bezienswaardigheid van begin tot einde. Deze plan je dus best in combinatie met een andere activiteit.

Constructie

Het kader is 150 meter hoog en 93 meter breed.

Meer dan 9.900 kubieke meter gewapend beton, 2.000 ton staal en 2.900 vierkante meter gelaagd glas werden gebruikt in de constructie.

Ongeveer 15.000 vierkante meter goudkleurig roestvrij staal dekt het kader, met een ringontwerp geïnspireerd op het Expo 2020 Dubai-logo.

Het rechthoekige ontwerp van Dubai Frame is geïnspireerd op de “gulden snede” van 1618, die volgens veel architecten en kunstenaars een ideale structurele balans vormt.
De lift naar het Sky Deck vervoert bezoekers in 75 seconden 48 verdiepingen hoog.

Booking.com

Tickets Dubai Frame

Hier kan je de tickets vinden die het meest worden verkocht voor een bezoek aan het Dubai Frame. Toch zijn er nog vele andere combi tickets beschikbaar. Deze kan je op de website van Get Your Gide of Tiqets vinden.

Dubai Frame Tickets

Dubai Frame – VANAF 15€

Old Dubai Gallery, Dubai Frame Bridge & Future Dubai Gallery

Toegang tot Dubai Frame.

Wandel eerst door de Old Dubai Gallery, neem de panoramische liften tot boven in Dubai Frame en maak de mooiste foto’s van oud en nieuw Dubai. Wandelen over de glazen brug, les je dorst in de bar op 150 meter van de grond.
Als laatste kan je de Future Gallery bewonderen en je favoriete souvenir kopen in de shop van de Dubai Frame.

Dubai Frame tickets

Dubai Frame Stadstour – VANAF 55€

Dubai Creek, Burj Al Arab, Jumeirah Moskee, Atlantis Hotel & Dubai Frame

Nadat je bent opgehaald aan je hotel gaat de rit naar Dubai Creek waar je met een traditionele Abra boot een rondvaart kan maken.
Na de boottocht breng je wat tijd door op de goud- en specerijensoeks. Daarna bezoek je eye-catchers zoals Jumeirah Moskee, Burj Al Arab en het Atlantis hotel.

Tot slot wordt je naar Dubai Frame gebracht waar je kan genieten van het uitzicht van oud en nieuw Dubai. De tickets voor Dubai Frame zijn inbegrepen.

Gallery

Enkele foto’s van de Dubai Frame. Wanneer jij een bezoek brengt post dan ook zeker jouw foto’s in onze Dubai Facebook Groep!

Video

Dubai Frame faq

De meest gestelde vragen in verband met een bezoek aan Dubai Frame.

Hoe hoog is Dubai Frame?

Dubai Frame is 150 meter hoog.

Is het het waard Dubai Frame te bezoeken?

Het is geen dagactiviteit maar eerder een korte uitstap, maar voor de prijs is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen.

Kan je met de metro naar Dubai Frame?

Je kan met de metro naar Dubai Frame, Al Jafilya is het metrostation dat het kortste bij Dubai Frame is. Let wel op een wandeltrip van 20 minuten. Best is deze activiteit met de taxi te doen.

Dubai Frame of Burj Khalifa bezoeken?

Dit is eigenlijk niet te vergelijken. Burj Khalifa is vele malen hoger en imposanter dan de Dubai Frame. Toch moeten we toegeven dat de glazen vloer van Dubai Frame wel uitdagend is.

Hoe kan ik tickets kopen voor Dubai Frame?

Tickets voor Dubai Frame kan je voordelig en veilig op onze website kopen. Wij werken enkel met betrouwbare partners!