Skip to main content
Dubai Global Village

Dubai Global Village, wat je moet weten, de volledige gids!

Categorie:
Wat moet je allemaal weten bij een bezoek aan het grootste multiculturele festivalpark van de regio, Dubai Global Village? Waar ligt Global Village? Wat kost een ticket? Hoe kan je het beste Global Village bereiken? Alle vragen over dit jaarlijkse festival kom je te weten in dit artikel.
8 juli 2020
Geschreven door: Johan Peeters
Laatste update: donderdag, 09 jul 2020

Deel dit artikel:

[addtoany]

Het grootste multiculturele festival van Dubai en de regio!

Wat is Global Village in Dubai?

Multicultureel festival

Global Village is het grootste multiculturele festival in en ver rondom Dubai. Je kan er als het ware de hele wereld bezoeken.

Zo zijn er meer dan 25 landelijke paviljoenen. Sommige landen hebben een eigen paviljoen, andere zijn dan weer samengebracht tot één gezamenlijk paviljoen. Zo heeft bijvoorbeeld Thailand een eigen paviljoen en zijn de landen van Afrika tezamen in één paviljoen.

Dubai Global Village
Dubai Global Village

In de paviljoenen zijn over het algemeen winkels te vinden en evenementen te beleven, elk met hun eigen invloed van dat betreffend land of regio.

Winkels, restaurants, concerten, attracties,…

Maar liefst meer dan 3.500 winkels van bijna 80 verschillende landen bieden hun lokale producten aan in het festivalpark. Verhongeren zal je er ook niet direct doen, je kan er maar liefst meer dan 20 verschillende multiculturele keukens vinden. Voor een snelle hap kan je nog 120 traditionele eetstandjes vinden.

Voor gezinnen met kinderen is dit ook een waar paradijs! Met meer dan 60 verschillende attracties is er voldoende amusement voor groot en klein, van sensationele attracties tot traditionele straatspelen. Wanneer je een fan bent van optredens dan plan je best een bezoek aan Global Village op vrijdag.

Op die dag kan je vanaf 21u komen kijken naar een concert van nationale en internationale artiesten. Om het festival helemaal op de kaart te zetten is er elke donderdag en vrijdag een spetterend vuurwerk tot slot.

Attracties Dubai Global Village
Restaurants Dubai Global Village
Winkels Dubai Global Village
Vuurwerk Dubai Global Village

Tickets voor Global Village in Dubai

Tickets voor één dag zijn bij aankomst te verkrijgen aan de kassa en een half uur voor opening (15.30u). Het park heeft twee ingangen, Gate of the World en Cultural Gate. De tickets kosten AED 15 per persoon voor één dag.

Kinderen onder de 3 jaar en senioren boven de 65 jaar mogen het park gratis binnen. Ook voor gehandicapten is de toegang gratis en zij mogen iemand meebrengen als hulp die ook gratis binnen mag op Global Village.

Stedentrips

Wanneer is Global Village geopend?

Dubai Global Village is geopend van oktober 2020 tot april 2021. Door het Corona virus zijn de juiste data nog niet volledig bekend.

  • Woensdag tot zaterdag: 16.00 tot 24.00
  • Donderdag en vrijdag: 16.00 tot 01.00
  • Op maandag is het park enkel toegankelijk voor gezinnen met kinderen en vrouwen. (uitsluitend wanneer het op maandag een feestdag is)
  • De toegang wordt gesloten een half uur voor sluitingsuur.

Waar is Dubai Global Village?

Hoe te bereiken?

Global village is te bereiken via afrit 37 van de Sheikh Mohammed Bin Zande Road. De auto kan je makkelijk parkeren op de grote parking van Global Village die volledig gratis is.

De gratis shuttlebussen zetten je tot vlak aan de inkom af. Er zijn ook mogelijkheden om tot vlak voor de ingang te parkeren, deze prijzen gaan van AED 50 tot AED 200.

Download de Google Maps kaart en geef als bestemming “Global Village” in.

Openbaar vervoer naar Dubai Global Village

Omdat het festivalpark verder landinwaarts ligt is er geen metro tot aan Global Village. De 4 busroutes van de RTA vangen dit op. Deze vertrekken van verschillende plaatsen in Dubai. De buslijnen 102, 103, 104 & 106 zorgen voor deze verbindingen en de bussen rijden van 15.15 tot 11.15.

Vlot en makkelijk is het park te bereiken door de taxi’s in Dubai. Wanneer je alles van tevoren wil plannen kan je kiezen voor een ticket inclusief ophalen door een taxi in Dubai. GetYourGuide biedt hier tickets voor aan.

Deel dit artikel:

[addtoany]

DUBAI
GLOBAL
VILLAGE

Global Village ingang

Johan Peeters

Wat moet je allemaal weten bij een bezoek aan het grootste multiculturele festivalpark van de regio, Dubai Global Village? Waar ligt Global Village? Wat kost een ticket? Hoe kan je het beste Global Village bereiken? Alle vragen over dit jaarlijkse festival kom je te weten in dit artikel.
Hoi, ik ben Johan Peeters eigenaar en schrijver van OpVakantieNaar.com. Sinds begin 2019 heb ik mijn 2 grootste hobby’s (webdesign & reizen) samengevoegd tot enkele fantastische projecten waarvan dit er één is. De bedoeling van deze website is om kwalitatieve (gratis) reisgidsen boordevol tips aan te bieden met een kritisch oog voor design. Daarbij komt kwantiteit op de 2de plaats.

Volg OpVakantieNaar.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *