Skip to main content

Dubai

Dubai Marina

Dubai Marina, de prachtige jachthaven van Dubai

Algemene info

Dubai Marina is een kunstmatig aangelegde jachthaven met meer dan 200 wolkenkrabbers. Het is meer dan 3 vierkante kilometer groot en neemt 4 kilometer lengte aan de kustlijn in beslag.

Het is de veelzijdigheid die Dubai Marina brengt tot één van de beste en meestbezochte regio’s in Dubai. Van heerlijk eten, luieren op het strand, een gezellige wandeling tot skydiven en een tocht met de wildste speedboten, werkelijk alles waar je op vakantie kan van dromen heeft deze leuke regio te bieden.

In dit artikel kom je alles te weten over deze wondermooie plaats in Dubai

Dubai Marina panorama

Wolkenkrabbers in de aanbieding

Dubai Marina skyline

indrukwekkende skyline

De jachthaven telt meer dan 200 wolkenkrabbers met verschillende die tot boven de 400 meter in de lucht reiken.

De bekende Cayan Tower, een wolkenkrabber die 90 graden om zijn eigen as draait, en vele andere wolkenkrabbers maken de skyline van Dubai Marina tot een immens mooi plaatje van op zee.

De gebouwen bestaan voornamelijk uit residentiële verblijven maar ook verschillende hotels hebben hier hun plaats ingenomen.

Dubai Marina Promenade

Dubai Marina Promenade is een wandelpromenade langs het water van de gelijknamige jachthaven. Aan beide kanten van het water is er een ruim wandelpad voorzien waar geen auto’s zijn toegelaten.

De promenade is uiterst net, je kan er werkelijk geen enkel papiertje of vuiltje vinden, dit is vrijwel op alle drukbezochte plaatsen door toeristen in Dubai. Maar liefst 7 kilometer kan je langs het water wandelen en dit met de mooiste en gezelligste bars en restaurants die uitzicht geven op de hoogste wolkenkrabbers en het azuurblauwe water.

Ook zijn hier voortdurend de meest variërende food-trucks te vinden om je honger te stillen. Voor een rustig dagje wandelen langs het water is dit echt de place to be!

Dubai Marina Promenade
Dubai Marina Promenade

Jumeirah Beach Residence (JBR)

Jumeirah Beach Residence is een gebied in Dubai Marina en bevindt zich in het midden van de vaargeul. Het telt ongeveer 40 woontorens waar je over het algemeen residentiële verblijven zal vinden, maar in 5 van deze 40 wolkenkrabbers zijn ook hotels gevestigd.

Dit gebied is het centrale punt van de beroemde The Walk.

Jumeirah Beach Residence

Sportwagens spotten op The Walk

The Walk is een 1,3 kilometer lange boulevard die parallel loopt met de kustlijn. Je vindt er tal van winkels, restaurants en nachtclubs.

Tijdens de avond wordt dit een bruisende buurt waar je de duurste en mooiste sportwagens kan spotten, Lamborghini’s, Ferrari’s, Rolls Royces, Bentley’s,… ze passeren allemaal de revue.
Let wel dat de opkomst van deze dure bolides veel talrijker is tijdens het weekend.

Aangezien je hier in het duurdere gedeelte zit van Dubai Marina is het nog steeds betaalbaar om op een terrasje naast The Walk heerlijk te dineren.

Wij gingen eten bij een Italiaan, Margherita, en betaalden ongeveer 80€ voor hoofd- en nagerecht. Tijdens ons diner werden we verwend met de luidste sportwagens die de show kwamen stelen langs de goedgevulde terrassen.

Dubai Lamborghini
Dubai Rolls Royce

JBR Marina Beach

Het bijna 2 kilometer lang zandstrand Marina Beach is één van de vele aantrekkelijke stranden in Dubai.

Het biedt uitzicht op het recentere Bluewaters Island waar je het grootste reuzenrad Ain Dubai kan vinden. Lekker languit zonnen, een strandwandeling of toch een iets actievere activiteit dit is allemaal mogelijk aan dit mooie witgele zandstrand.

Je kan het zo gek niet bedenken of het is er wel. Parasailen, flyboarden, jet-skiën zelfs skydiven en landen op het iconische Palm Jumeirah, niets is te gek.

Jumeirah Beach Residence
Dubai Skydive runway
Dubai Marina Beach

Boottochten vanaf de haven

Ben je van plan een boottocht te maken dan is Dubai Marina de plaats bij uitstek om te vertrekken met een luxueuze jacht, traditionele cruise of een razendsnelle speedboot.

Er zijn tientallen verschillende boottochten die vertrekken uit de haven. Wij kozen voor de felgele ribcraft van The Yellow Boats, een leuke boottocht met een super grappige gids.

Ons volledig artikel van de The Yellow Boats kan je hier vinden.

In deze lijst hieronder hebben we de beste boottochten even neergezet, voor tickets van andere activiteiten in Dubai kan je terecht op de website van Get Your Guide en Tiqets.

De langste Urban zipline ter wereld

Dubai Xline

Vlieg door Dubai Marina

In Dubai Marina kan je momenteel je adrenaline de vrije loop laten gaan op de langste urban zipline ter wereld!

Maar liefst van op 170 meter boven de grond zoef je tegen een snelheid van 80 km/u naar beneden en dit alles op een totale afstand van 1 km.

Het bedrijf, Xline Dubai, dat deze activiteit verzorgt had eerder al een Zipline boven de wereldberoemde Dubai Fountains, deze is nu weg en heeft zich gevestigd in Dubai Marina.

Alle informatie over deze activiteit voor adrenaline-junkies kan je vinden op de website van Xline Dubai.

Winkelen in Dubai Marina Mall

Dubai Marina Mall

Aan winkels geen nood

We hebben het al vaker gezegd, in Dubai staat shoppen en food op nummer één, zo kan je naast de Burj Khalifa het grootste shopping center van de wereld vinden, The Dubai Mall.

Ook in Dubai Marina is het niet anders, daar heb je de Dubai Marina Mall. Het cirkelvormig gebouw grenst aan de ene kant aan het water en de andere aan de fameuze Sheikh Zayed Road.

Dubai Marina Mall is een shopping center met maar liefst 140 winkels en 20 restaurants verdeelt over 4 verdiepingen.

Overnachten in Dubai Marina

In Dubai Marina overnachten is net iets duurder dan in de andere regio’s van Dubai, toch kan je hier ook een betaalbaar verblijf vinden.

Naast de vele hotels die je in en rond de haven kan vinden zijn er ook tal van appartementen te huur, dikwijls is dit een goede optie wanneer je bijvoorbeeld op citytrip naar Dubai gaat.

Booking.com

Hoe Dubai Marina best bereiken

De bruisende jachthaven kan je het makkelijkst bereiken met de metro of taxi. Met de metro stap je best af aan DAMAC Properties. Bij het afstappen neem je de wandelbrug over de Sheikh Zayed Road richting de kust. Je komt aan kort aan de Cayan Tower die je al van ver ziet pronken in de lucht.

Met de taxi vraag je gewoon om je naar de Cayan Tower of Dubai Marina Mall te brengen, deze zijn gelegen naast de autosnelweg en besparen je geld om door het drukkere verkeer aan de kust te worstelen. Je moet dan nog wel een stukje langs de wandelpromenade maar dat is heus geen afstraffing, integendeel!

Dubai
Marina

Love Lakes Dubai