Skip to main content

Dubai

Geld en munteenheid

Geld en munteenheid in Dubai

De naam van de munteenheid in Dubai en in de Verenigde Arabische Emiraten is AED (Arab Emirate Dirham). AED heeft 6 munten (Fils) en 8 biljetten.

De koers van de Dirham is vastgekoppeld aan de US Dollar en deze bedraagt 3,67 AED voor 1 US Dollar. De vaste koers is te wijten aan het verhandelen van olie waardoor de olieprijs niet te hard zou schommelen.

Omdat de meeste andere munten zoals de Euro niet vast aan de Dollar zijn gekoppeld gaan deze op en neer in koers.

FreeCurrencyRates.com
Geld munten en biljetten Dirham in Dubai

Munten

 • 1 fils
 • 5 fils
 • 10 fils
 • 25 fils
 • 50 fils
 • 100 fils of 1 AED

Biljetten

 • 5 AED
 • 10 AED
 • 20 AED
 • 50 AED
 • 100 AED
 • 200 AED
 • 500 AED
 • 1000 AED

Geld wisselen in Dubai

Op de meeste plaatsen in Dubai kan je betalen met een creditcard, Visa of Mastercard zijn vrijwel overal te gebruiken. Je Belgische of Nederlandse bankpas is over het algemeen ook te gebruiken indien dit het “Maestro” logo bevat en dat de bankpas betalingen toelaat buiten Europa, dit kan je best even navragen aan je financiële instelling.

Allemaal mooi en makkelijk die elektronische betaling toch is het altijd verstandig een redelijk bedrag cash mee te nemen. Indien je bankpas niet moest werken of je wilt je favoriete ober, schoonmaker, taxichauffeur,… een leuke fooi geven.

De beste manier om geld te wisselen in Dubai

De beste manier om Euro te wisselen naar Dirham is in Dubai zelf en zeker niet in België of Nederland! De banken en andere financiële instellingen bij ons hanteren een wisselkoers die over het algemeen veel te duur is!
Een voorbeeld:

 • Financiële instelling in België gaf ons een wisselkoers van ongeveer 3.70, dat maakt als je 500 Euro wil wisselen naar Dirham dat je 1850 Dirham krijgt. Meestal komen hier nog boekingskosten bij.
 • Financiële instelling (Exchange Al Ansari) in de luchthaven van Dubai gaf ons een wisselkoers van 4.15, daar kregen we voor dezelfde 500 Euro 2075 Dirham en we moesten geen boekingskosten betalen!

Een verschil van 225 Dirham of omgerekend ongeveer 55 Euro meer! Een leuk etentje met 2 aan de Burj Khalifa extra! Dit voorbeeld was van toepassing in januari 2019.

Vandaar vermelden we hier dan ook enkel de 2 beste wisselkantoren van Dubai. Deze zijn gevestigd over tientallen plaatsen in Dubai, zij zitten in elke shopping mall, luchthaven,…

Al Ansari Exchange in Dubai

Al Ansari Exchange

Bekijk alle Al Ansari kantoren in Dubai op Google Maps. De actuele rate of wisselkoers kan je raadplegen op de website van Al Ansari.

UAExchange in Dubai

UAExchange

Bekijk alle UAExchange kantoren in Dubaiop Google Maps. De meest recente wisselkoers kan je bekijken op de website van UAExchange.

Betalen in Dubai

Met een creditcard zoals Visa of Mastercard betalen in Dubai

Eén van de meest veilige en makkelijkste manieren om te betalen in Dubai is met een creditcard of kredietkaart. Tegenwoordig kan je trouwens bij de meeste financiële instellingen je verrichtingen opvolgen in een app. Let wel dat je altijd de verrichtingen in AED doet, dit bespaart je transactiekosten.

Belangrijk

Als je wil betalen met een creditcard in Dubai is het belangrijk dat je betaalt in Dirham en niet in Euro. In verhouding betaal je dan minder wisselkoersen dan dat je betaalt in Euro. Bij elke transactie met je creditcard best even vooraf melden aan de winkelier dat je wil betalen in Dirham.

Geldautomaten in Dubai

In Dubai zijn er ongeveer 1000 geldautomaten waar je terecht kunt met alle mogelijke creditkaarten zoals Visa, Mastercard, American Express,… maar ook uw belgische of Nederlandse bankkaart kunt u gebruiken om geld te pinnen.

Let wel dat uw bankkaart is voorzien van het Maestro logo en dat uw bank betalingen toelaat van buiten Europa. Meestal kan je naar uw bank gaan en zeggen dat ze de blokkering wil opheffen voor betalingen buiten Europa.

In de meeste hotels, restaurants, winkels,… kan je direct betalen met je creditkaart of bankkaart.

Neem je een taxi dan zal je dit meestal cash moeten betalen, in ongeveer 30% van de taxi’s in Dubai kan je electronisch betalen.

Geldautomaten in Dubai

Banken en wisselkantoren in Dubai

Bank en wisselkantoren in Dubai

Wil je direct Euros wisselen dan kan je dat perfect doen bij een bank in Dubai, de meeste aanvaarden Euros. Banken en andere openbare overheidsdiensten zijn open van zondag tot en met donderdag en dit van 07.30u tot 14.30u.

Op het meebrengen van geld naar Dubai staat een limiet van 100.000 AED of omgerekend in de valuta die je bij hebt, indien je meer geld wil meebrengen dan moet je dit aangeven aan de douane. Meer info over douane in Dubai.

Een minder goede optie is wisselen bij kleine wisselkantoren of exchanges, deze vragen over het algemeen een hoger tarief waardoor je minder Dirhams zal krijgen.

De economie van Dubai

Economie in Dubai

Dubai is de afgelopen drie decennia enorm veranderd en is uitgegroeid tot een belangrijk zakencentrum met een meer dynamische en gediversifieerde economie. Dubai ligt op een strategische locatie en is het grootste re-exportcentrum in het Midden-Oosten.
 
Zijn lage logistieke en operationele kosten en uitstekende infrastructuur, internationale vooruitzichten en liberaal overheidsbeleid trekken investeerders op een grote manier aan. Activiteiten zoals handel, transport, toerisme, industrie en financiën hebben een gestage groei laten zien en hebben de economie geholpen om een ​​hoge mate van expansie en diversificatie te bereiken.

Dubai is aan een snelvaart bezig om tot één van de grootste steden van de wereld te worden.

Kenmerken

De Dubai-economie biedt een concurrerende combinatie van kosten-, markt- en milieuvoordelen die een ideaal en aantrekkelijk investeringsklimaat creëren voor zowel lokale als buitenlandse bedrijven. Deze voordelen rangschikken Dubai niet alleen als het toonaangevende multifunctionele zakelijke centrum en de regionale hubstad van de Arabische Golf, maar plaatsen het ook in de voorhoede van de wereldwijde, dynamische en opkomende markteconomieën.
Dubai, met zijn oude tradities op het gebied van handel en zeevaart, is al lang erkend als het belangrijkste handelscentrum van het Midden-Oosten en is het belangrijkste re-exportcentrum geworden. In meer recente jaren is het emiraat een belangrijke locatie geworden voor een aantal groeiende, winstgevende industrieën en activiteiten:
 
• Vergaderingen, conferenties, tentoonstellingen
• Toerisme
• Regionaal hoofdkantoor van de onderneming
• Regionaal transport-, distributie- en logistiek centrum
• Bankwezen, financiën en verzekeringen
• Bedrijfs- en industrieel advies
• Informatie-en communicatietechnologie
• Lichte en middelgrote productie
 
Dit werd allemaal mogelijk dankzij de warme, gastvrije bevolking van Dubai, voorzieningen en infrastructuur van wereldklasse en een vooruitziend, open en liberaal economisch beleid. Ten slotte, toegewijd aan een progressieve visie van zichzelf, die graag zijn economie wil diversifiëren en minder afhankelijk wil zijn van de dalende olie-inkomsten, is Dubai begonnen zich te ontwikkelen tot het belangrijkste internationale zakencentrum van de Arabische Golf. Overweeg de factoren die bijdragen aan dit voortdurende succesverhaal.

Wat zijn de voordelen van Dubai

 • Locatie

  Dubai is een tijdzonebrug tussen het Verre Oosten en Europa op de oost-west-as en het GOS en Afrika op de noord-zuidas. Het is een toegangspoort tot een markt die kan worden gekarakteriseerd als:

  • Grote – gevestigde handelsbetrekkingen bestaan ​​met meer dan 1,5 miljard mensen in de naburige regio die de Golf, het Midden-Oosten / oostelijke Middellandse-Zeegebied, het GOS, Centraal-Azië, Afrika en het Aziatische subcontinent omvatten.
  • Groeien – Dubai’s totale internationale handel is sinds 1988 gemiddeld met meer dan 11% per jaar gegroeid en regionale economische groei en liberalisering moeten de vraag verder stimuleren.
  • Welvarend – een dynamische lokale economie strategisch gelegen in het midden van een van ’s werelds rijkste regio’s en goed begiftigd met voldoende voorraden goedkope energie en primair aluminium; ook grenzend aan grote regionale leveranciers van vitale agro-exportgoederen.
  • Gediversifieerd – gevarieerde en belangrijke importeisen creëren kansen voor productleveranciers en wederuitvoerders.
  • Toegankelijk – bediend door meer dan 120 rederijen en via 85 luchtvaartmaatschappijen verbonden met meer dan 130 wereldwijde bestemmingen.
  • Open – geen wisselcontroles, quota’s of handelsbelemmeringen.
 • Stabiliteit

  Dubai maakt deel uit van de VAE, een land met een lage criminaliteit en politiek stabiel. Ook geniet de VAE financiële en monetaire stabiliteit. Het goed ontwikkelde, geavanceerde banksysteem biedt uitgebreide kredietfaciliteiten en ruime liquiditeit. De opkomende kapitaalmarkten van de Emiraten zijn gebouwd op basis van geavanceerde technologieën en degelijke reguleringssystemen. De regering heeft een lange, consistente toewijding aan een pro-business, liberaal economisch beleid, inclusief de bescherming van intellectuele eigendomsrechten. De VAE profiteert van stabiele en harmonieuze arbeidsverhoudingen. Ten slotte is er een duidelijk omschreven, degelijk wettelijk kader voor het bedrijfsleven en een duidelijke reeks eigendomsregels.

  Buitenlanders krijgen een eigendomsrecht van maximaal 49% voor vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid gevestigd binnen het emiraat Dubai en tot 100% voor professionele bedrijven, filialen en vertegenwoordigingen van buitenlandse bedrijven en bedrijven in de vrije zone. Al deze factoren weerspiegelen een positieve ontwikkeling in het feit dat Dubai een investment grade-rating krijgt toegewezen voor beleggingen in vastrentende waarden door Moody’s Investors Service.

 • Economie

  De economie van Dubai is open en vrij gehouden om investeerders en bedrijven aan te trekken. Overheidscontrole en regulering van activiteiten in de particuliere sector is tot een minimum beperkt. Er zijn geen directe belastingen op bedrijfswinsten of persoonlijk inkomen (behalve voor oliemaatschappijen die een vast tarief van 55% betalen en filialen van buitenlandse banken die een vast tarief betalen van 20% op de nettowinst gegenereerd binnen Dubai). Douanerechten zijn laag op 4% met veel vrijstellingen, 100% repatriëring van kapitaal en winst is toegestaan, er zijn geen deviezencontroles, handelsquota of barrières en er is een stabiele wisselkoers tussen de Amerikaanse dollar en de Dirham Dirham (US $ 1,00 = AED 3.678).

  Het liberale visumbeleid maakt een eenvoudige invoer van emigrantarbeid van verschillende niveaus van bijna overal ter wereld mogelijk.

 • Infrastructuur

  Het opzettelijke beleid van Dubai om zwaar te investeren in transport, telecommunicatie, energie en industriële infrastructuur heeft het mogelijk gemaakt om een ​​van de beste infrastructuurfaciliteiten ter wereld te hebben; het leverde ook een belangrijke bijdrage aan zowel de aanhoudende welvaart als de aantrekkelijkheid van het internationale bedrijfsleven. Het emiraat beschikt over een netwerk van zeven industriële gebieden, een bedrijventerrein en drie zeer succesvolle, gespecialiseerde vrije zones met internationaal onderscheid, twee wereldklasse zeehavens, een belangrijk internationaal vliegveld en vrachtdorp, een modern wegennet, state-of-the-art telecommunicatie en betrouwbare stroom en nutsbedrijven die allemaal efficiëntie, flexibiliteit, betrouwbaarheid, redelijke kosten en afmetingen leveren.

  De implementatie van zijn infrastructuur van wereldklasse is een geavanceerde dienstensector met toonaangevende regionale en internationale expediteurs, rederijen, verzekeraars plus grote internationale hotels, banken en financiële dienstverlenende bedrijven, advocaten, accountantskantoren, consultants, reclamebureaus, internationale topbeurs- en conferentiefaciliteiten, hoogwaardige kantoor- en woonruimte, eersteklas ziekenhuizen, scholen, winkelcentra en recreatieve voorzieningen. Gratis Zones Websites: Dubai Airport Free Zone Jebel Ali Free Zone Dubai Media City Dubai Internet City

 • Competetief

  Internationale bedrijven die zich in Dubai vestigen, kunnen aanzienlijke kostenvoordelen behalen die internationaal niet algemeen beschikbaar zijn. De belangrijkste factoren zijn:

  • Geen deviezencontroles
  • Geen handelsbelemmeringen of quota’s
  • Concurrerende invoerrechten (4% met veel vrijstellingen)
  • Concurrerende arbeidskosten – arbeidskrachten zijn meertalig en bekwaam
  • Concurrerende energiekosten
  • Concurrerende vastgoedkosten
  • Concurrerende financieringskosten en hoge niveaus van liquiditeit
  • Geen bedrijfswinst of persoonlijke inkomstenbelastingen (behalve voor oliemaatschappijen en filialen van buitenlandse banken).
 • Wonen

  De privésector van Dubai heeft zwaar geïnvesteerd in onroerend goed, zoals hotels, residentiële en commerciële eigendommen, recreatieve en recreatieve voorzieningen.

  Daarnaast hebben een aantal factoren bijgedragen aan de hoge levenskwaliteit van het emiraat en superieure leefomstandigheden, waardoor het een voorbeeldlocatie is waar velen zich aan kunnen houden. Die factoren omvatten uitstekende infrastructurele voorzieningen, lage criminaliteit, schone omgeving, tolerantie en culturele diversiteit, kosmopolitische levensstijl, modern openbaar bestuur, beschikbaarheid van een breed scala aan consumptiegoederen en -diensten, milde winters en schone stranden met palmbomen.

 • Handel

  Dubai heeft een uitgebreid netwerk voor buitenlandse handel dat zich uitstrekt tot 179 staten en biedt de belegger dus een uitgebreide keuze aan potentiële wereldwijde marketingpunten voor een gevarieerde portfolio van goederen en diensten. Als lid van de VAE-federatie maakt Dubai ook deel uit van ’s werelds op twee na grootste export- en wederuitvoercentrum na Hong Kong en Singapore.

 • Productie

  Grote winsten zijn al geboekt in de winstgevende productie en export van aluminium blokken, gefabriceerde metalen producten, textiel en kant-en-klare kledingstukken, goud en juwelen, bereide voedingsmiddelen, consumentenelektronica, geraffineerde aardolie, chemische en niet-metaalhoudende minerale producten. Ondersteunende commerciële, industriële, politieke en economische factoren zijn momenteel aanwezig die de uitbreiding van deze voordelen naar andere subsectoren van de industrie mogelijk maken.