Skip to main content

Dubai

The Dubai Mall

Bezoek het grootste shopping center van de wereld

Algemene info

Dubai Mall, het grootste shopping center ter wereld, is gelegen in Downtown Dubai. Het gebouw is vlak naast het hoogste gebouw ter wereld gelegen, de Burj Khalifa. De toegang van de Burj Khalifa kan je trouwens bereiken zonder het shopping center te verlaten.

Op het plein achter het shopping center kan je dan weer de grootste dansende fonteinen, Dubai Fontains,  ter wereld vinden.

The Dubai Mall telt meer dan 1.300 winkels, een aquarium van 10 miljoen liter water, een bioscoop met meer dan 20 zalen, een olympische schaatspiste,…

Voor dit alles te huisvesten beschikt het shopping center over een vloeroppervlakte van 550.000 vierkante meter.

In dit artikel nemen we je mee in dit waanzinnige complex.

Shoppen, shoppen, shoppen,

Reisgids Dubai

Reisgids Dubai

Dit artikel is een onderdeel van de uitgebreide reisgids van Dubai. Kom alles te weten over deze bestemming in het midden oosten. 

Hoe groot is The Dubai Mall

Love Lakes Dubai

Shoppen tot je neervalt

Het shopping center heeft een totale vloeroppervlakte van meer dan 550.000 vierkante meter, dat is het equivalent van 110 voetbalvelden. Deze oppervlakte is verdeeld over 4 verdiepingen, lower ground, ground floor, first floor & second floor.

Ondertussen telt het meer dan 1.300 winkels, 200 restaurants en 14.000 parkingplaatsen.

Wanneer je het winkelen even beu bent zijn er voldoende attracties te doen en bezienswaardigheden te bewonderen. Zo kan je de haaien van meer dan 5 meter gaan bewonderen in het Dubai Aquarium of King Croc, een reuze krokodil, in Underwater Zoo.

Maar er zijn veel meer dingen te doen, verderop in dit artikel komen deze aan bod.

Welke winkels zijn er in The Dubai Mall

De mooiste, de grootste, de bekendste,…

Het is vanzelfsprekend dat je hier geen slordige of onafgewerkte boetieks gaat tegenkomen. Je zal denken, van ja ok niets voor mij, veel te duur… Dit heb je helaas mis, naast de enorme dure merken zoals Rolex, Hermes Prada, Chanel, Cartier, Louboutin,… kan je er ook de minder geprijsde merken vinden. Denk bijvoorbeeld aan H&M, Diesel, Guess,…

Er is nog veel meer naast kleding te vinden in The Dubai Mall. Zo kan je er één van de mooiste Apple Stores van de wereld vinden. Bij een bezoek aan deze electro gigant kan je langs de winkel naar een terras met een wondermooi uitzicht op de Burj Khalifa en de wereldberoemde Dubai Fontains. Zeker de moeite waard om een paar selfies te nemen.

Voor een volledige lijst van alle winkels kan je terecht op de officiële website van The Dubai Mall of via de speciale app voor IOS of Google Play van dit shopping center.

Dubai Aquarium

Dubai Aquarium

Dubai Mall Apple Store terras

Apple Store terras

Dubai Mall waterval

Bezienswaardigheden Dubai

Bezienswaardigheden in Dubai

Wil jij weten welke bezienswaardigheden er in Dubai allemaal zijn? Bekijk de beste en mooiste gebouwen, parken en plaatsen van Dubai.

Zijn winkels tax free in The Dubai Mall

Taxfree

Nee, maar als toerist wel

Een vraag die ons meermaals is gesteld, moet je btw betalen in de winkels van The Dubai Mall? Het antwoordt hier op is ja, nee maar eigenlijk wel. Klinkt moeilijk maar hier leggen we het even uit.

Sinds 2018 hanteert Dubai een btw tarief van 5%, dit tarief is geldig voor aankopen in de retail. Sommige andere sectoren worden anders belast of helemaal niet.

Wanneer je een aankoop doet in Dubai of in één van de andere emiraten kan je als toerist de btw voor 85% terugkrijgen. We leggen in grove lijnen even uit hoe dit werkt.

Hoe tax free winkelen in Dubai

Wanneer je een aankoop doet als toerist in een winkel kan je aan de kassa vragen dat je de btw wil terugvorderen. Na het tonen van je paspoort zal de kassabediende aan de achterkant van het kassaticket een tag toevoegen en je aankoop vastleggen in het systeem.

Het systeem dat daarvoor gebruikt wordt is Planet Payment.

Met dit kassaticket kan je vervolgens 85% terugvorderen bij het verlaten van Dubai. Dit kan je doen in de luchthaven aan een digitale kiosk. Deze zijn te vinden voor de check-in en voor de beveiligingscontrole.

Er zijn echter wel verschillende voorwaarden. Zo betaal je per validatie van een kassaticket nog eens 4,8 AED wat neerkomt op ongeveer 1,2 euro.

Een voorbeeld:
Je koopt iets van 1.000 euro, dan is het btw (5%) bedrag 50 euro. Van deze 50 euro krijg je 85% terug wat op 42,5 euro komt. Op deze 42,5 euro betaal je dan nog 1,2 euro transactiekosten. Dus op een aankoop van 1.000 euro krijg je op het einde 41,3 euro terug.

Bij de kleinere aankopen is het vanzelfsprekend dat dit niet de moeite loont.

Voor alle informatie over het terugvorderen van de btw kan je terecht op de website van Planet Payment.

Het grootste shopping center van de wereld!

Bezienswaardigheden in The Dubai Mall

De eye-catchers van The Dubai Mall

In het begin van dit artikel gaven we al mee dat het grootste shopping center van de wereld niet enkel winkels en restaurants te bieden heeft. Zo zijn er verschillende dingen die je echt wel moet doen bij een bezoek aan The Dubai Mall.

Hier vernoemen we de belangrijkste bezienswaardigheden of attracties die de mall herbergt.

Burj Khalifa At The Top

Burj Khalifa

De toegang van de Burj Khalifa is rechtstreeks verbonden met The Dubai Mall.

Voor info & tickets kan je terecht in ons artikel over de Burj Khalifa.

Dubai Aquarium

Dubai Aquarium

Ga de haaien van meer dan 5 meter bewonderen in de onderwatertunnel van bijna 50 meter.

Meer info & tickets over Dubai Aquarium.

Underwater Zoo

Dubai Aquarium

Durf jij de krokodil van meer dan 750 kg te gaan bekijken?

Meer info & tickets over Underwater Zoo.

Dubai Ice Rink

Dubai Ice Rink

Tussen het shoppen een rondje schaatsen, het kan in The Dubai Mall.

Dubai Dino

Een dinosaurus skelet van 155 miljoen jaar oud.

Je kan deze knappe kerel vinden aan de Cheesecakefactory waar je trouwens overheerlijke cheesecake kan nuttigen terwijl je kijkt naar het verre verleden.

Kidzania

Kidzania

Een leuke speeltuin voor de kinderen met verschillende attracties.

VR Park

Virtual reality beleven op topniveau! Ga mee aan boord met een drone boven Dubai of daag je partner uit voor een bokswedstrijd zonder verwondingen.

Leef je uit in het grootste virtual reality park ter wereld, VR Park.

 

Dubai Creek Tower

Dubai Creek Tower replica

De Burj Khalifa zal vanaf 2020 niet meer het hoogste gebouw ter wereld zijn. De Dubai Creek Tower gaat dit overstijgen.

Bekijk nu de maquette van dit megaproject in The Dubai Mall.

Hysteria

Pure horror, dit kom je tegen in Hysteria. De meest bloederige taferelen kom je tegen in dit park.

Eten in The Dubai Mall

Naast shoppen en amusement kan je ook heerlijk eten in meer dan 200 restaurants. Van fastfood tot de meest extravagante culinaire gerechten. 

De resaturants zijn verdeeld over heel het shopping center, maar de meeste kan je vinden aan de Food Corner. Deze zone met allerlei restaurants is gelegen bij de uitgang aan de fonteinen.

Wil je echter gezellig dineren met uitzicht op ’s werelds grootste fonteinen-show dan kan je buiten terecht naast de Burj Khalifa Lake.

Hier kan je tientallen restaurants vinden allemaal met een uniek uitzicht op de Burj Khalifa.

Van de honger ga je niet omkomen in The Dubai Mall.

Dubai Mall Food Corner
Burj Khalifa Lake
Dubai Mall Burj Khalifa Lake
Dubai Mall Social House

Hotels in The Dubai Mall

Wanneer je enkel naar Dubai gaat met de bedoeling van te winkelen is het misschien een goed idee een hotel te nemen in de buurt.

In en rond The Dubai Mall zijn 8 hotels waar je kan verblijven. Het duurste en exclusiefste is het Armani hotel dat op de benedenverdiepingen van de Burj Khalifa is gehuisvest. Voor een nacht in dit hotel betaal je al gauw tussen de 400 en 800 euro.

Er zijn echter ook goedkoper hotels die behoren tot The Dubai Mall. In dit lijstje sommen we ze op met een rechtstreekse link naar Booking.com of de website van het hotel zelf.

Dubai Mall app

Winkel zoeken in het shopping center

Je kan je voorstellen dat in een shopping center van meer dan 1.300 winkels het even zoeken is naar je favoriete winkel die je wil bezoeken.

Voor dit probleem op te lossen zijn er verschillende oplossingen in The Dubai Mall. Zo kan je een papieren map map vragen aan de servicedesks die je overal kan vinden. Nou ja, een papieren map is wel een beetje ninetees.

Daarom kan je aan alle roltrappen digitale touchscreens vinden waar je alles kan opzoeken, winkels restaurants, attracties,… Je krijgt daar ook de route te zien die je moet volgen.

Omdat The Dubai Mall zo groot is en waarschijnlijk de route al bent vergeten na enkele seconden kan je een app downloaden die je naar je plaats brengt via gps.

Navigatie

Over heel het shopping center is er zeer snelle en goede Wi-Fi dekking, echt uitmuntend. De antennes die daar voor zorgen begeleiden je ook door het shopping center via de app van The Dubai Mall.

Ja je leest het goed, de app navigeert je naar je favoriete winkel. Wanneer moet je naar links of rechts, moet ik de roltrap nemen,…

Navigeren naar je favoriete winkel met je smartphone!

Dubai Mall grondplan

Verken de verdiepingen van The Dubai Mall al voor je vertrekt met deze grondplans. Als je deze interactief wil bekijken kan je dat doen op de website van The Dubai Mall.

Leuke weetjes

Er zijn in The Dubai Mall nog verschillende diensten waar je gebruik van kan maken. We geven je de belangrijkste even mee.

 • Bezorgservice:

  Winkelen is leuk maar de aankopen heel de dag meedragen is iets minder tof. Goed nieuws! Wanneer je voor meer dan 500 AED, omgerekend zo’n 125€ euro, aankopen doet in het shopping center worden deze gratis geleverd in het hotel waar je verblijft. Als je ze binnenbrengt voor 17.00 worden ze dezelfde dag nog gratis geleverd in je hotel!

 • The Dubai in-Mall taxi:

  Ben je het wandelen beu, dan kan je aan de servicedesk in Fashion Avenue transport regelen naar je favoriete winkel binnenin het shopping center. Dit gebeurt met verlengde golfkarretjes.

 • Shoe shine service:

  Laat gratis je schoenen opblinken in Fashion Avenue

 • Power bank:

  Veel foto’s doorgestuurd via WhatsApp en de batterij bijna leeg? Geen probleem! Aan de servicedesk kan je een gratis opgeladen power bank afhalen na vertoon van je paspoort of via een kleine borgsom.

 • Geld afhalen of pinnen:

  Je kan vrijwel om de 2 minuten wandelen een bankautomaat vinden, dus maak je geen zorgen als je alleen je pinpas bijhebt. Let op, neem steeds geld op in AED en niet in Euro, dit is voordeliger! Alle info daarover kan je vinden op onze website bij geld & munteenheid in Dubai.

Locatie van The Dubai Mall

Het grootste shopping center van de wereld kan je vinden in Downtown Dubai.

Deze plaats kan je van ver zien vermits hier de enorme Burj Khalifa vlak naast staat.

Download de Google Maps kaart en geef als bestemming “Dubai Mall” in.

Praktische info

 • The Dubai Mall is elke dag geopend van 10.00 tot 01.00, de winkels sluiten al wel om 12.00, restaurants blijven open tot 01.00.
 • Het is verboden te roken in het shopping center, wel zijn er aan elke uitgang plaatsen voorzien om te roken.

Vervoer naar The Dubai Mall

Auto in Dubai

Met de auto

Als u van plan bent om vanuit het centrum van Dubai naar de Dubai Mall te rijden, neemt u de eerste afslag en vervolgt u door Financial Centre Road (voorheen Doha Street).

Je ziet de toegangsweg naar The Dubai Mall aan de rechterkant. 

Meer informatie over het huren van een auto in Dubai?

Metro in Dubai

Met de metro

Neem de rode metrolijn en stap uit bij het metrostation Burj Khalifa / The Dubai Mall.

Via de Metro Link-brug kom je in het grootste shopping center van de wereld.

Meer informatie over de Metro in Dubai.

Met de taxi

Dit is heel eenvoudig, er is geen enkele taxichauffeur die niet weet waar The Dubai Mall is.

Gewoon even melden dat je wil gaan shoppen in The Dubai Mall en alles komt goed.

Alle informatie over de taxi’s in Dubai.

The Dubai Mall contactgegevens

Alle gegevens en social media kanalen van The Dubai Mall in Dubai.

Adres:

Downtown Dubai

Openingsuren:

Alle dagen van 10.00 tot 01.00, The Dubai Mall is het hele jaar geopend. Voor de actuele openingsuren en uitzonderingen kan hier terecht.

VEEL
SHOP
PLEZIER

Dubai Mall