Skip to main content

Dubai

Visum en douane in Dubai

Update 16 januari 2020

Heb je de Belgische of Nederlandse nationaliteit dan is een visum voor Dubai GRATIS!

Laat je niet vangen door misleidende website’s die je een visum willen verkopen!

Omdat de regels rond een visum voor Dubai al wel eens wijzigen kijken we deze pagina elke maand na of alles nog correct is. Voor de allerlaatste regels rond een visum of visa voor Dubai kan je terecht op de officiële site van Dubai.

Heb ik een visum nodig voor Dubai?

Om naar Dubai of een ander Emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten te reizen heb je een visum of visa nodig. Er zijn verschillende soorten visums en visa voor de Verenigde Arabische Emiraten afhankelijk wat het doel is van je bezoek, zakelijk, toerist,..

Waneer je de Belgische of Nederlandse nationaliteit hebt en beschikt over een paspoort dat tenminste nog 6 maanden geldig is bij aankomst heb je geen extra visum nodig, je ontvangt dan een gratis “visa on arrival” stempel in je paspoort.

Paspoort België

Visum Nederland en België

Wanneer je beschikt over de Belgische of Nederlandse nationaliteit heb je enkel een paspoort nodig dat tenminste nog 6 maanden geldig is. Eens je aankomt in Dubai krijg je een gratis stempel in je paspoort. Daarna mag je 90 dagen in het emiraat verblijven.

Paspoort stempel

Soorten visums

Visa on arrival

Dit gratis visum krijg je bij aankomst op de luchthaven in Dubai dmv een stempel in je paspoort. Voorwaarden zijn dat je nationaliteit behoort tot de lijst van landen waar dit mogelijk voor is. Voor België en Nederland is dit mogelijk.

Visa-free entry

Inwoners van de GCC landen (Gulf Cooperation Council) hebben geen visum nodig. Deze landen zijn de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi Arabia, Koeweit, Bahrein, Qatar & Oman.

Tourist Visa

Wanneer je als toerist naar Dubai of een ander Emiraat reist en je land niet in aanmerking komt voor “Visa On Arrival” heb je een “Tourist Visa” nodig. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar officiële website van de VAE voor Tourist Visa.

Transit Visa

Als je in Dubai een overstap moet maken naar een andere vlucht kan je een Transit Visa nemen dat gratis is voor 48u en je voor 50 AED kan verlengen tot 96u. Dit visum is niet nodig als je een Visa On Arrival hebt, dus enkel als je land niet in aanmerking komt voor Visa On Arrival, bv. Turkije of Marokko.

Entry Permit Visa

Dit is een bezoekersvisum. Bv. je hebt een vriend die woonachtig is in de VAE en nodigt je uit om naar daar te komen, dit kan ook een bedrijf, hotel, vliegmaatschappij zijn zolang ze maar gevestigd zijn in de Verenigde Arabische Emiraten.

Work Visa

Wanneer je in Dubai of één van de andere Emiraten wilt werken heb je een Werkvisum nodig, daar gaan we hier niet verder op in omdat deze website gaat over op vakantie gaan en het laatste waar je aan wil denken wel werken is. Via deze website kan je alle informatie raadplegen ivm het werken in de VAE.

Wanneer je een paspoort hebt van één van deze landen:

VISA ON ARRIVAL
Inwoners van onderstaande landen hoeven niet van te voren een visum te regelen om toegang te hebben tot de Verenigde Arabische Emiraten.

 • Inwoners van deze landen kunnen bij aankomst met hun reguliere paspoort een visum verkrijgen dat 90 dagen geldig is vanaf de dag van aankomst.
 • Een paspoort dient regulier en nog tenminste 6 maanden geldig te zijn. (een gewone id van het land zelf is niet geldig, kinderen hebben ook een paspoort nodig)
 • Visum is geldig om 90 dagen in de Verenigde Arabische Emiraten te verblijven, voor deze 90 dagen heb je 180 dagen de tijd tot het visum vervalt.
 • Dit visum kan niet verlengd worden.

90
dagen
geldig

GRATIS BIJ AANKOMST
Visum kan niet verlengd worden.
België
België
Nederland
Nederland
Oostenrijk
Oostenrijk
Bulgarije
Bulgarije
Brazilië
Brazilië
Kroatië
Kroatië
Cyprus
Cyprus
Estland
Estland
Denemarken
Denemarken
Finland
Finland
Zwitserland
Zwitserland
Polen
Polen
Frankrijk
Frankrijk
Griekenland
Griekenland
Duitsland
Duitsland
Ijsland
Ijsland
Italië
Italië
Hongarije
Hongarije
Letland
Letland
Luxemburg
Luxemburg
Litouwen
Litouwen
Malta
Malta
Portugal
Portugal
Noorwegen
Noorwegen
Roemenië
Roemenië
Slowakije
Slowakije
Spanje
Spanje
Slovenië
Slovenië
Liechtenstein
Liechtenstein
Zweden
Zweden
Tsjechië
Tsjechië
Chili
Chili
Seychellen
Seychellen
Oekraine
Oekraine
Costa Rica
Costa Rica
Barbados
Barbados
Honduras
Honduras
Grenada
Grenada
Uraguay
Uraguay
Montenegro
Montenegro

Wanneer je een paspoort hebt van één van deze landen:

VISA ON ARRIVAL
Inwoners van onderstaande landen hoeven niet van te voren een visum te regelen om toegang te hebben tot de Verenigde Arabische Emiraten.

 • Inwoners van deze landen kunnen bij aankomst met hun reguliere paspoort een visum verkrijgen dat 30 dagen geldig is vanaf de dag van aankomst.
 • Dit soort visum kan verlengd worden voor 30 dagen!
 • Een paspoort dient regulier en nog tenminste 6 maanden geldig te zijn.

30
dagen
geldig

GRATIS BIJ AANKOMST
Visum kan 30 dagen verlengd worden.
Australie
Australie
Andorra
Andorra
Canada
Canada
Brunei
Brunei
Vaticaanstad
Vaticaanstad
Hong Kong
Hong Kong
Ierland
Ierland
Japan
Japan
Maleisië
Maleisië
Monaco
Monaco
Rusland
Rusland
San Marino
San Marino
Oekraine
Oekraine
Singapore
Singapore
China
China
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland
Kazachstan
Kazachstan
Verenigd Koninkrijk
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Verenigde Staten
Zuid-Korea
Zuid-Korea

Douane in Dubai

Wat mag er nu wel en niet mee als je op vakantie gaat naar Dubai. Laten we beginnen met de dingen die zeker niet mogen zoals ondermeer drugs (ook softdrugs) Enige vorm van drugs wordt zwaar bestraft in de Verenigde Arabische Emiraten ook al is de hoeveelheid nihil! Er zijn zelfs medicijnen die bepaalde stoffen bevatten zoals codeine die niet worden toegelaten zonder aangifte!

Niet meebrengen naar Dubai

Wat mag je zeker niet meebrengen naar Dubai

 • Recreatieve drugs en verdovende middelen, een paar gram Weed kan bv. al een celstraf van een paar jaar opleveren!
 • Bepaalde medicijnen
 • Vals geld
 • Items die gebruikt worden voor zwarte magie, hekserij of tovenarij
 • Publicaties en illustraties die de waarden van de Islam tegenspreken of ter discussie stellen
 • Exotisch, beschermde en bedreigde dieren
 • Bepaalde hondenrassen
 • Gok-attributen en/of machines, alles wat met gokken te maken heeft is in Dubai verboden, casino’s ga je hier dan ook niet vinden.
Wetten en regels Dubai

Wetten en regels

Dubai en de andere Emiraten van de VAE staan er wel voor bekend een aantal ongewone regels te hebben ten opzichte van bij ons.

Toegestaan in Dubai

Huisdieren

Je hond of kat meenemen naar Dubai is mogelijk tenzij je een vergunning hebt van het ministerie van klimaatverandering en milieu. Je moet ook in het bezit zijn van een gezondheidscertificaat, paspoort en de details van de microchip van uw huisdier. Sommige huisdieren moeten ogelijk op hondsdolheid getest worden vooraleer ze de Verenigde Arabische Emiraten binnen mogen. Meer info op de website Ministerie van Klimaatverandering en Milieu.

Toegestaan in Dubai

Voedsel

Het is toegestaan voedsel mee naar Dubai te nemen, deze zijn wel gelimiteerd.

 • 20 kg yoghurt
 • 50 liter olie (inclusief olijfolie)
 • 10 kg groenten en fruit
 • 100 kg dadels
 • 10 kg snoep en brood (let op met maanzaad op brood, maanzaad is namelijk verboden in Dubai)
 • 30 kg granen, ontbijtgranen en rood vlees
 • 10 kg vis en zeevruchten
 • 500 g kaviaar
 • 11 kg eieren
 • 20 kg honing en andere suikerproducten
 • 5 kg kruiden en specerijen, waaronder azijn, oranjebloesemwater en rozenwater
 • 500 g saffraan
 • 10 kg speciaal voedsel, bv. babyvoeding
 • 20 liter drankjes en siropen, inclusief water
 • 5 kg sap-concentraten
 • 25 kg ingeblikt voedsel
Toegestaan in Dubai

Technisch materiaal

Bij technisch materiaal denken we aan satelliettelefoons, luister- of opnameapparatuur, radiozenders, professionele camera’s of verrekijkers kunnen een licentie nodig hebben van de Telecommunications Regulatory Authority voor gebruik in de Verenigde Arabische Emiraten.

Toegestaan in Dubai

Contant of cash geld

Passagiers die aankomen in of vertrekken uit EU-landen met 10.000 euro of meer in contanten moeten het bedrag aan de douaneambtenaar bekendmaken. Dit is een regel die Europa oplegt.

Passagiers die de VAE verlaten of binnenkomen met meer dan AED 100.000 (ongeveer 25000€) in contanten of een bedrag dat hiermee overeenkomt in andere valuta’s of andere financiële instrumenten moeten dit bij de douane inklaren.

Toegestaan in Dubai

Persoonlijke spullen

Persoonlijke bezittingen van passagiers zijn toegestaan ​​en zijn vrijgesteld van douanekosten als de passagier aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • waarde van geschenken, parfums en persoonlijke bagage niet meer is dan 3000 AED. Dit bedrag is vooral vastgesteld zodat je geen goederen gaat invoeren met de bedoeling die te verkopen.
 • Bagage en geschenken moeten van een beperkte omvang zijn en mogen niet commerciële verpakt zijn.
 • De passagier mag geen frequente reiziger zijn die op regelmatige basis met deze goederen naar Dubai komt.
Toegestaan in Dubai maar...

Geneesmiddelen en medicijnen

Toeristen moeten voorzichtig zijn met medicijnen die ze vanuit hun eigen land meenemen! Sommige medicijnen kunnen stoffen bevatten die in de Dubai zijn verboden, wat leidt tot arrestatie van degene die ze vervoeren!

Zo mag je ook niet meer geneesmiddelen meebrengen dan dat nodig is voor tijd van je geplande verblijf.

Sommige medicijnen bevatten stoffen die verboden zijn in Dubai, zoals bv. codeïne dat in bepaalde medicijnen zit die bij ons perfect legaal zijn, toch mag je hier een beperkte hoeveelheid van meenemen. Download PDF van toegestane en verboden middelen.

Wanneer je dergelijke medicijnen zou willen meenemen doe je er goed aan naar de website van het Ministerie van Gezondheid en Preventie te surfen, kom je er daar niet uit contacteer je best de ambassade van de VAE in Brussel of Den Haag.

Toegestaan in Dubai maar...

Wapens

Wapens, munitie, lichaamsbescherming en aanverwante uitrusting (zoals reiniging-kits, holsters, enz.), Hoe klein de hoeveelheid en wat het doel ook is, vereisen allemaal toestemming van het ministerie van Binnenlandse Zaken voordat ze de Verenigde Arabische Emiraten binnenkomen.

Toegestaan in Dubai maar...

Sigaretten en alcohol

Je mag sigaretten, sigaren en alcohol importeren als:

 • je 18 jaar of ouder bent
 • de hoeveelheid alcoholhoudende dranken en bieren niet meer bedraagt dan 4 liter of 2 trays bier (elk bestaande uit 24 blikken met een inhoud die kleiner is dan 355 ml)
 • Je maximum 400 sigaretten bij hebt en dit de waarde van 2000 AED niet overschrijdt.
 • de waarde van de sigaren niet meer is dan 3000 AED
Niet toegestaan in Dubai

Drugs

Er is een totale nultolerantie voor gecontroleerde of recreatieve soft of harddrugs in Dubai! Een minuscule hoeveelheid Weed is al voldoende om minimum celstraf van 4 jaar te krijgen! Wanneer je drugs wordt aangeboden in Dubai weiger dit dan ten allen tijde! Dit is echt not done in Dubai.

Niet toegestaan in Dubai

Bepaalde publicaties en illustraties

Publicaties inclusief kunstwerken (fysiek of digitaal) die islamitische waarden tegenspreken zijn verboden. Uw persoonlijke items kunnen worden onderzocht om te controleren of u een van deze draagt. Indien gevonden, kan uw materiaal worden gecensureerd of in beslag worden genomen en kunt u een boete krijgen, gevangen gezet en/of het land uitgezet worden.

Pornografisch materiaal is tevens verboden, best doe je er aan de nieuwe Playboy thuis te bekijken wanneer je terug bent. 🙂

Waar moet ik zeker op letten?

Als je naar Dubai reist let er dan zeker op dat het meebrengen van drugs en sommige medicijnen een absoluut misdrijf is en je hier enige tijd voor achter de tralies kan belanden! Ook het meebrengen van pornografische bladen of teksten die de spot drijven met de islam behoren tot een misdrijf. Dit zijn de grootste verschillen met de douane ten opzichte van  andere landen.