Skip to main content

Vliegtuigen spotten op Schiphol

Fietsen, wandelen en picknicken naast de startbaan

Woord vooraf

Wanneer je een leuke daguitstap wil maken met de kinderen of je bent zelf gepassioneerd voor vliegtuigen dan is deze uitstap zeker aan te raden. Van een heerlijke picknick naast de Polderbaan tot het panorama terras in de luchthaven zelf. Er zijn zeker en vast dingen genoeg te doen om een dag te vullen.

Wij gingen voor één dag de beste plaatsen in Schiphol om vliegtuigen te spotten verkennen. Van de officiële spottersplaats tot de minder bekende plaatsen om de mooiste vliegtuigen de spotten.

Ready for Take Off?!

KLM 747 Jumbo

Onze daguitstap vliegtuigen spotten in Schiphol.

Voorbereiding

Ons leek het wel leuk een dagje naar Schiphol af te zakken om de grootste vliegtuigen te zien opstijgen en landen vanop de eerste rij.

De avond voor vertrek maakten we onze rugzak klaar geladen met foto- en videomateriaal. We zouden immers heel vroeg in de ochtend vertrekken, dit met twee redenen. De ochtendspits voor te zijn op de weg maar ook op Schiphol zelf! Het is goed om weten dat er in de ochtend, tussen 06.00 en 09.00 ongeveer, een landingspiek is waar werkelijk het ene vliegtuig achter het andere land. Tijdens die piek hoef je je fototoestel niet uit te zetten, rammelen maar!

Tijdslijn van de dag

Vertrek van Antwerpen naar Schiphol

Vertrek

04.30u

Om onderweg file te voorkomen vetrokken we heel vroeg in de ochtend richting Schiphol. We monteerden onze GoPro op de auto om een mooie timelapse van deze rit te maken.

Aankomst op Schiphol

Aankomst

06.15u

Na een klein stukje vertragend verkeer kwamen we na 1 uur en 45 minuten aan in Schiphol.

We keken op de website van Luchtverkeersleiding Nederland voor live informatie over het baangebruik op Schiphol. We besloten om het landend verkeer te gaan spotten op de Aalsmeerbaan.

Boeing 747 Aalsmeerbaan Schiphol

Aalsmeerbaan

06.30u

Aan het einde van de Anchoragelaan aan de kerosine tanks parkeerden we onze auto, we wandelden naast een werf naar de enige spottersplaats die wij de moeite waard vonden tot in het weiland. Met landend verkeer heb je hier in de ochtend een goed zicht op de vliegtuigen. Het minpunt is hier echter dat de stand van de zon niet meezit.

Je fotografeert namelijk tegen de zon op, wat wel mooie silhouet beelden oplevert, maar voor de mooiste beelden te maken moet je hier niet zijn op dit uur. Na een half uur besloten we om het startend verkeer te gaan opzoeken op de Polderbaan.

Corendon vliegtuig op Polderbaan

Vijfhuizerweg

07.10u

Voor de komst van de Polderbaan in 2003 moesten er 2 wegen worden doorgesneden, de Ijweg waar de officiële spottersplaats is en de Vijfhuizerweg. Op de Polderbaan was op dat moment startend verkeer en besloten om naar het einde van de Vijfhuizerweg te rijden aan de westelijke kant van de Polderbaan.

Bij aankomst zagen we de borden al staan, verboden te parkeren en stil te staan. Toch heb je hier de mogelijkheid om te parkeren op een berm 150 meter terug. Op deze locatie hadden we zicht op het startend verkeer van de Polderbaan. Je ziet de vliegtuigen taxiën naar het begin van de baan en beleeft de start mee vanop de eerste rij, indrukwekkend.

Het enige minpunt is dat je ze hier ziet voorbij razen maar wanneer ze van de grond komen zijn ze al een stukje voorbij. Ook hier fotografeer je in de ochtend tegen de zon op. Toch bleven we een tijdje op deze locatie om de indrukwekkende startende vliegtuigen te bewonderen.

Delta vliegtuig op Polderbaan

Ijweg

08.15u

De tweede weg die moest wijken voor de Polderbaan is de Ijweg. Aan de westelijke kant van de baan kan je hier de officiële spottersplaats vinden, maar ook aan de oostelijke kant kan je vliegtuigen fotograferen en eindelijk met de zon in de rug tijdens de ochtend.

Het grote nadeel van deze plaats is dat er een parkeerverbod heerst. De kortst bijzijnde parking is maar liefst 1,5 km van deze plaats, maar geen erg we hadden een elektrische plooifiets mee. Geparkeerd en met de plooifiets naar het einde van de Ijweg, het werd direct duidelijk, hier zouden we wel even vertoeven. Door het mooie strijklicht van de zon maakte we hier zeer mooie foto’s.

Je ziet de vliegtuigen recht voor je neus op iets meer dan 100 meter van de grond komen, werkelijk indrukwekkend. Verschillende Boeing 747’s en 777’s passeerden de revue. Volgens ons de beste plaats in de ochtend!

McDonalds naast Buitenveldertbaan in Schiphol

McDonalds

11.10u

Vermits we al wakker waren van 04.00 was de zin naar een warme maaltijd groot genoeg om te vertrekken richting McDonalds. Deze is gelegen aan het einde van de Buitenveldertbaan, eten met zicht op de luchthaven, ideaal.

Op dit moment was er geen verkeer op de Buitenveldertbaan, toch kregen we een verre glimp te zien van het verkeer op de Aalsmeerbaan met de nodige decibels. Na een lekkere burger en het maken van een timelapse op het terras van McDonalds gingen we de Boeing 747-400 in de tuin van het Corendon hotel bekijken.

Boeing 747-400 van in tuin van hotel Corendon

Boeing 747-400 van Corendon

12.50u

Op de weg naar McDonalds zagen we aan de linkse kant van de weg de enorme Boeing 747-400 van Corendon staan. Het besluit stond al snel vast, na het eten brengen we deze een bezoekje. Eens aangekomen op de Schipholweg was het niet duidelijk hoe juist aan de Boeing te komen.

We draaiden net achter het Corendon Hotel in waar we vervolgens achteraan parkeerden naast de weg. Via de slagbomen van de parking van het hotel gingen we te voet verder. Eens bij aankomst in de tuin van het Corendon Hotel zagen we de oude KLM Boeing 747-400 staan die een gedaanteverwisseling heeft ondergaan in Rome met de Corendon logo’s. Nog nooit zagen we dit type toestel van zo dicht. Het immense landingsgestel, de 4 reusachtige motoren, de meterslange vleugels,… Dit was echt een prachtige ervaring.

Tegen eind van 2019 wordt deze omgetoverd tot attractie voor liefhebbers van de luchtvaart. Meer kan je hier over lezen op deze pagina van Corendon.

Emirates A380 op Polderbaan Schiphol

Polderbaanpad

14.15u

Met in het achterhoofd dat de A380 van Emirates moest opstijgen omstreeks 15.20 en op dat moment de Polderbaan dienst deed als startbaan begaven we ons naar de officiële spottersplaats. Het grootste passagiersvliegtuig vanop de eerste rij van de grond zien komen, niet te missen.

Na een timelapse te maken van het 2,5 km lange fiets- en wandelpad naast de Polderbaan was het de hoogste tijd om een mooie plaats te zoeken in de berm van het Polderbaanpad.

Met een vertraging van een kwartier was het moment aangebroken en draaide de A380 van Emirates de baan op. Recht voor onze neus kwam de A380 van meer dan 500 ton van de grond, werkelijk imposant! Dus bij een bezoek aan Schiphol zorg er dan voor dat je deze niet mist.

Qatar Airways vliegtuig over brug in Schiphol

De brug

16.30

In de ochtend op weg naar de Vijfhuizerweg passeerden we een brug waar we een vliegtuig zagen taxiën. In de late namiddag begaven we ons naar de desbetreffende brug op de Hoofdweg.

Parkeren aan de brug zelf is niet mogelijk wegens een parkeerverbod. Wel kan je parkeren even terug op de parking van een begraafplaats. Te voet aangekomen aan de brug zie je de vliegtuigen vanop enkele meters voorbij taxiën, een ware belevenis.

KLM vliegtuig aan het taxiën

Laatste stop

17.25u

Vlak aan de brug kan je de vliegtuigen ook zien taxiën ter hoogte van de Vijfhuizerweg.

Enkele speciale geasfalteerde stukken naast de weg laten je toe om even vanuit de auto de vliegtuigen te zien taxiën naar de brug en vervolgens de Polderbaan.

Vanaf deze plaats is het precies of de vliegtuigen tussen het verkeer taxiën van de autosnelweg, een uniek beeld.

Dit punt werd onze laatste stop van een dagje vliegtuigen spotten.

Op weg naar huis van Schiphol naar Antwerpen

Going home

18.00u

Om 18.00 besloten we om terug richting Antwerpen te rijden. Na een ontzettend leuke dag stopten we eerst nog langs de autosnelweg om iets te eten, zo stonden we niet in de file tijdens de spits.

Uiteindelijk kwamen we tegen 20.15 terug aan in Antwerpen.

Conclusie dagje vliegtuigen spotten op Schiphol

Een ideale daguitstap voor liefhebbers van de luchtvaart maar ook zeker een leuke trip om met kinderen te doen, ze gaan zich niet vervelen!

Voor de hele dag spendeerden wij 35€ aan benzine en 45€ aan 2 maaltijden bij McDonalds en Burger King. Met nog enkele dranken betaalden we 90€ voor 2 personen.

Bij lekker zomerweer kan je een lekkere picknick meenemen en nuttigen langs het Polderbaanpad in de berm, je gaat zeker niet alleen zijn! Ook is er tijdens zon- en feestdagen een snackwagen aanwezig op de parking van de officiële spottersplaats.

Verder op de pagina komen alle spottersplaatsen aan bod met alle verdere informatie.

Veel plezier met lezen, spotten en foto’s nemen!

Video van onze daguitstap naar Schiphol.

In deze ruim 3 minuten durende video krijg je een beeld van wat je mag verwachten tijdens een dagje vliegtuigen spotten op Schiphol.

Vliegtuigen fotograferen op Schiphol

Met de juiste camera’s maak je naast de banen op Schiphol de mooiste foto’s! Tussen de landingen door kwamen er nog enkele laagvliegers voorbij in de sloot voor ons.

Wij namen voor deze uitstap een GoPro 7, DJI Osmo Pocket en een Canon 5D Mark III mee. Deze kochten wij aan bij Coolblue en Kamera Express.

Steun ons project

Steun gratis onze website voor het brengen van kwalitatieve content. Boek of koop de volgende keer via de link op onze website, het kost je niets meer! Met deze kleine commissies betalen wij onze servers en kunnen we alle content, e-books,… gratis blijven aanbieden. Alvast bedankt voor het bezoek aan onze website!

Bekijk al onze partners.

Wat moet je weten voor je vliegtuigen gaat spotten op Schiphol

Hier geven we je de beste tips en tricks mee om voorbereid vliegtuigen te gaan spotten op Schiphol. Zo zijn er verschillende hulpmiddelen die je zoektocht naar de juiste locatie op het juiste moment vergemakkelijken.

Het weer

Afhankelijk van het doel van je uitstap speelt het weer een belangrijke rol. Ga je bijvoorbeeld een dag met de kinderen of gewoon uit pure interesse vliegtuigen spotten op Schiphol, dan wil je natuurlijk dat het mooi weer is.

Ben je eerder een fotograaf die exclusieve foto’s wil maken dan kan je ook kiezen om eens naar Schiphol af te zakken tijdens een stormachtige weertje. Vliegtuigen hebben dan veel meer last van zijdelingse wind en dergelijke. Dit kan unieke beelden opleveren.

SCHIPHOL Weer

Baangebruik

Heel belangrijk om weten is welke banen er worden gebruikt voor opstijgen en landen. Dit kan verschillende malen wijzigen per dag.

Zo kunnen er bijvoorbeeld tijdens de piekuren 4 banen open zijn en op minder drukke momenten maar 2 of 3. Al deze informatie kan je live raadplegen op de website van Luchtverkeersleiding Nederland.

Luchtverkeersleiding Nederland

Piekuren

Niet alleen op de weg is er een spitsuur, ook op Schiphol zijn er piekmomenten. Tijdens deze pieken kan je veel vliegtuigen zien opstijgen of landen op korte tijd, reken op ongeveer elke 2 minuten!

Landingspiek

 • 07.40 – 09.20
 • 11.00 – 11.40
 • 13.00 – 13.40
 • 15.00 – 16.10
 • 17.40 – 20.20

Startpiek

 • 07.00 – 07.40
 • 09.20 – 11.00
 • 11.40 – 13.00
 • 13.40 – 15.00
 • 16.10 – 17.40
 • 20.20 – 22.10

 

Flightradar 24

Bijna onmisbaar bij het spotten van vliegtuigen is de Flightradar24 app. Met deze app, die beschikbaar is voor IOS & Android, kan je live alle vluchten ter wereld volgen.

Zo mis je bijvoorbeeld de landing van de Emirates A380 niet.

Flightradar 24 app
Reisgids Dubai

Reisgids Dubai

Wat heb je allemaal nodig voor een trip naar Dubai en wat is er allemaal te zien. Kom alles te weten over deze bestemming in het midden oosten. 

Schiphol app

Met de app van Schiphol Airport krijg je een overzichtelijke lijst te zien van de startende en landende vluchten. Zo kan je zien welke vluchten er bijvoorbeeld in de namiddag vertrekken of landen.

Schiphol app

Fietsen

Soms heb je spottersplaatsen waar je niet kan parkeren, het is dan handig om een fiets bij te hebben. Je parkeert de auto verderop en fietst naar de spottersplaats. Zo krijg je geen problemen met de politie die geregeld op de spottersplaatsen komt kijken naar foutparkeerders.

Start- en landingsbanen

Banenplan

Schiphol beschikt over 6 start- en landingsbanen. Met dit banenplan krijg je een inzicht hoe deze precies liggen. Dit handig plan kan je gerust uitprinten en meenemen wanneer je vliegtuigen gaat spotten op Schiphol.

Google maps

Op deze satellietfoto hebben we elke baan aangeduid met spelden.

De 6 start- en landingsbanen van Schiphol.

Polderbaan Schiphol

Polderbaan

3.800 meter

De Polderbaan is met 3.800 meter de langste baan van Schiphol Airport. Deze baan is meest recente en opende in 2003, bij oplevering van de baan bleek de centrale verkeerstoren te ver van de baan te liggen waardoor er snel een nieuwe moest worden bijgebouwd.

Het is nu één van de meestgebruikte banen en dit vooral tijdens de nacht. De aanvliegroute van de Polderbaan gaat over dunbevolkt gebied. Deze baan wordt gebruikt voor landend verkeer in zuidelijke richting en startend in noordelijke richting.

Kaagbaan Schiphol

Kaagbaan

3.500 meter

Schiphol Airport openende deze baan in 1960. Het is de langste baan, 3.500 meter, na de Polderbaan.

De Kaagbaan behoort tot één van de meest gebruikte banen voor opstijgende vluchten. 

Deze baan wordt voornamelijk gebruikt voor starts in zuidwestelijke richting, of landingen in noordoostelijke richting.

In uitzonderingsgevallen wordt ze ook als landingsbaan in zuidwestelijke richting gebruikt.

Zwanenburgbaan Schiphol

Zwanenburgbaan

3.300 meter

De Zwanenburgbaan ligt parallel met de Polderbaan en is in dienst sinds 1968.

Het is op de Oostbaan na de kortste baan van Schiphol. Ze wordt meestal gebruikt om de drukke landingspieken op te vangen in de ochtend.

Sinds 20 februari 2003 wordt de baan tussen 23.00 en 06.00 uur alleen gebruikt als de Polderbaan en de Kaagbaan beide niet beschikbaar zijn.

Aalsmeerbaan Schiphol

Aalsmeerbaan

3.400 meter

De Aalsmeerbaan is in dienst sinds 1950 en werd in 1961 verlengd tot 3.400 meter. De baan kreeg zijn naam mee vanwege de aanvliegroute over het dorp Aalsmeer.

De Aalsmeerbaan wordt meestal gebruikt voor startend verkeer in zuidelijke richting.

Net als de Zwanenburgbaan mag de baan niet gebruikt worden tussen 23.00 en 06.00 vanwege geluidsoverlast in Aalsmeer.

Buitenveldertbaan Schiphol

Buitenveldertbaan

3.450 meter

Een jaar voor de opening van de Zwanenburgbaan opende in 1967 de Buitenveldertbaan. Deze baan kreeg de naam mee van de Amsterdamse wijk Buitenveldert.

Ze wordt beperkt gebruikt voor landend verkeer in westelijke richting en en startend verkeer in oostelijke richting.

In geval van harde wind uit het oosten wordt de baan ook gebruikt om in oostelijke richting te landen.

Oostbaan Schiphol

Oostbaan

2.014 meter

De Oostbaan is de oudste (1945) en tevens ook de minst gebruikte landingsbaan op Schiphol.

Dit is vanwege de aanvliegroute die recht over dichtbevolkt Unesco Werelderfgoed-gebied loopt.

De Oostbaan wordt meestal gebruikt voor de kleinere privé vliegtuigen en met uitzonderlijke weersomstandigheden.

Bijna 600.000 vliegbewegingen per jaar!

Spottersplaatsen

In dit lijstje staan de bekendste en beste spottersplaatsen die je kan bezoeken rond Schiphol. Ook vermelden voor welk soort verkeer, opstijgend of landend, deze plaats het beste is en in welke windrichting je fotografeert, zo voorkom je minder goede foto’s die tegen zon op genomen zijn.

Wat verderop op de pagina kan je met Google Maps alle locaties vinden.

Moesten er nog plaatsen zijn die jij de moeite vindt om te vermelden dan horen we dat graag via onze Facebookpagina of op informatie@opvakantienaar.com.

Officiële spottersplaats naast Polderbaan Schiphol

Officiële spottersplaats

 • Goed voor opstijgen en landen
 • Fotograferen in oostelijke richting
 • Voldoende parking

Dit is een door Schiphol speciaal aangelegde plaats voor het spotten van vliegtuigen. Op deze plaats zie je vrijwel heel de dag door vliegtuigen.

Het beste kan je ze hier spotten wanneer ze starten op de Polderbaan.

Er is een ruime parking en er zijn mobiele toiletten voorzien. Tijdens het weekend staat hier meestal ook een snackwagen met frieten en hamburgers.

Vijfhuizerweg Polderbaan Schiphol

Vijfhuizerweg

 • Beste wanneer ze opstijgen
 • Fotograferen in oostelijke richting
 • Parking op 150 meter

Aan dezelfde kant van de officiële spottersplaats, op het einde van de Vijfhuizerweg kan je ideaal vliegtuigen spotten wanneer er wordt opgestegen op de Polderbaan.

Je ziet de vliegtuigen de startbaan oprijden na het taxiën en kan ze goed zien en horen wanneer ze de gas opengooien. De vliegtuigen zie je hier wel niet van de grond komen!

In de Vijfhuizerweg geldt een totaal parkeerverbod, ook stilstaan mag niet. Je kan echter wel op ongeveer 150 meter aan de kant op een kiezelparking gaan staan.

Fietsweg Polderbaan

Picknick en wandelen naast de Polderbaan

 • Perfect bij opstijgen en landen
 • Fotograferen in oostelijke richting
 • Voldoende parking aan officiële spottersplaats

Deze 2,5 kilometer lange berm met wandel- en fietsstrook loopt van de officiële spottersplaats tot op het einde van de Polderbaan, 18R.

Hier kan je de vliegtuigen perfect zien opstijgen en landen.

Tijdens vakanties is de berm goed gevuld met kijklustige. Geregeld zie je hier op zonnige dagen ook mensen picknicken en hebben ze zelfs hun eigen stoel bij.

Einde van de Ijweg

 • Perfect bij opstijgen en landen
 • Fotograferen in westelijke richting
 • Parking op 1,5 km

Aan de oostelijke kant van de Polderbaan, schuin over de officiële spottersplaats, kan je zeer goed vliegtuigen spotten voor zowel landen als opstijgen.

Een minder goede kant is dat je nergens mag parkeren en dat de dichtsbijzijnde parking helemaal aan het begin is van de Ijweg, ongeveer 1,5 kilometer wandelen.

Wanneer je een fiets kan meenemen dan is die hier wel best handig.

Kop van de Polderbaan

Schipholweg – Uiteinde Polderbaan

 • Perfect bij landen, miniem bij opstijgen
 • Fotograferen in zuidelijke richting
 • Parking op 500 meter

Deze plaats is uniek wanneer ze landen op de Polderbaan. De vliegtuigen razen op ongeveer 100 meter boven je hoofd!

Alles wordt nog mooier wanneer het donker begint te worden. Dan neem je er de mooiste foto’s omwille van de baanverlichting die dan ook duidelijk zichtbaar is. Bij opstijgend verkeer zijn de vliegtuigen al redelijk hoog.

Parkeren is verboden op deze plaats, wel kan je je auto parkeren op 500 meter in oostelijke richting, op een parallelweg van de Schipholweg.

Uiteinde van de Zwanenburgbaan in Schiphol

Hoofdweg – uiteinde Zwanenburgbaan

 • Perfect bij landen, miniem bij opstijgen
 • Fotograferen in zuidelijke richting
 • Voldoende parking

Hier kan je goed vliegtuigen spotten wanneer ze landen op de Zwanenburgbaan. Je kan deze plaats best vergelijken met die van het uiteinde van de Polderbaan.

Perfecte en mooie foto’s bij landing. Wanneer de avond valt of ’s morgens tijdens de zonsopgang maak je hier prachtige beelden.

Deze plaats is op een zijweg van de Hoofdweg. Er is meer dan genoeg ruimte om te parkeren.

McDonalds – Buitenveldertbaan

 • Goed voor opstijgen en landen
 • Fotograferen in zuidelijke richting
 • Voldoende parking

De buitenveldertbaan wordt niet zoveel gebruikt als de andere banen vanwege de oost west ligging en de aanvliegroute over de Buitenveldert wijk.

Toch heb je hier een ver zicht van de opstijgende of landende vliegtuigen op de Aalsmeerbaan.

Geen vliegtuigen dan maar zondigen. Je Big Mac nuttigen met zicht op de luchthaven, heerlijk.

Parkeren doe je op de parking van McDonalds.

Kerosine tanks Aalsmeerbaan

Kerosine tanks – Aalsmeerbaan

Goed voor landen, miniem voor opstijgen – parking op 250m
 • Goed voor landen, miniem voor opstijgen
 • Fotograferen in oostelijke richting
 • Parking op 250 meter

Hier sta je bijna op het uiteinde van de Aalsmeerbaan, deze plaats is goed wanneer ze hier landen. Bij het opstijgen van op deze baan hebben de vliegtuigen, als alles goed gaat, al een flinke hoogte.

Deze plaats kan je bereiken door op het einde van de Anchoragelaan te parkeren tussen de vrachtwagens en vervolgens een paar honderd meter door de weide te wandelen.

De laatste keer waren ze hier aan het bouwen en het is niet gezegd dat deze plaats in de toekomst nog toegankelijk zal zijn. We hopen van wel!

Rangoonweg Kaagbaan

Rangoonweg – Kaagbaan

 • Miniem bij landen en opstijgen
 • Fotograferen in noordelijke richting
 • Geen parking

De Kaagbaan is moeilijk bereikbaar om vliegtuigen te spotten. Dit komt omdat deze vlak naast de terminal ligt en is ingekapseld in het luchthaventerrein.

Als je hier een goede foto wil maken zul je al een aardige lens nodig hebben, hier sta je immers op 500 meter afstand van de baan.

Parkeren in dit gebied is verboden.

Hoofdweg de brug

Hoofdweg – de brug

 • Taxiën vanop enkele meters
 • Fotograferen in noordoostelijke richting
 • Parking op 150 meter

Hier zie letterlijk de vliegtuigen van op enkele meters taxiën. Deze brug geeft de vliegtuigen toegang tot de Polderbaan. Dus Polderbaan open, vliegers op de brug!

Parkeren kan je aan de nabijgelegen begraafplaats een beetje terug.

Taxiën Vijfhuizerweg

Vijfhuizerweg

 • Taxiën aan de overzijde van de autosnelweg
 • Fotograferen in oostelijke richting
 • Voldoende parking

De Vijfhuizerweg is doorgesneden door de komst van de Polderbaan. Op deze plaats kan je de vliegtuigen zien taxiën tussen de Polderbaan en de luchthaven.

Ook heb je hier een ver zicht wanneer ze opstijgen van op de Zwanenburgbaan.

Op deze plaats zijn er verschillende kleine asfaltstukken vlak naast de weg waar je mag parkeren.

Spottersplaatsen map

Op deze map staan alle bovenvermelde spottersplaatsen en de mogelijke parkings in de buurt. Gewoon de speld aanklikken en je krijgt meer info.

Panoramisch terras in de luchthaven

Ga op de foto
met de
Fokker 100
van KLM!

Panoramisch terras Schiphol

Op Schiphol heb je gratis toegang tot het panoramisch terras van de luchthaven. Hier zie je de vliegtuigen aan de gates staan en kan je ze zien taxiën naar of van de baan.

Je hebt zicht op de Kaagbaan en Aalsmeerbaan maar dit is redelijk ver weg, ongeveer 750 meter.

Op het panoramisch terras kan je nog meer zien, er staat namelijk een oude Fokker 100 van KLM. Hier kan je helemaal rond om foto’s te maken. Alleen niet rond maar je kan ook in de Fokker 100 om het vliegtuig aan de binnenkant te bewonderen.

Fokker 100 Schiphol

Waar is het panoramisch terras?

Het panoramisch terras kan je bereiken via de vertrekhal van Schiphol. Best parkeer je je auto op P1 kort parkeren, op de officiële parking van Schiphol.

Boeing 747 – 400 van Corendon

Dubai Creek Harbour

Na 29 jaar op rust in de tuin

De oudste Boeing 747-400 “City Of Bangkok” van KLM mag na 29 jaar op rust in de tuin van het nieuwe Corendon Village Hotel.

Je zal het hoogstwaarschijnlijk wel gezien hebben in de media, begin 2019, het enorme transport van de Boeing 747 van Schiphol naar het Corendon Hotel.

Het 3 dagen durende transport was een hele uitdaging, de nieuwe reus van Corendon moest immers over de autosnelweg. De fotoreportage en blog van deze missie kan je terugvinden op de website van Corendon.

Bezoek de Boeing 747 van Corendon

Bij het heen en weer rijden naar de beste spottersplaatsen zagen we deze reus staan van op de weg. De verleiding was dan ook groot om eens een bezoek te brengen aan de nieuwe attractie van Corendon.

Tegen het einde van 2019 moet de Boeing van 170 ton een ware belevenis worden voor liefhebbers van de luchtvaart. Van de cargo ruimte tot in de cockpit, zelfs over de vleugel wandelen zal mogelijk zijn wanneer het project volledig klaar is.

Wij konden echter niet wachten en gingen al een kijkje nemen bij deze reusachtige Boeing.

Vliegtuigen
spotten
Schiphol

Vliegtuigen spotten op Schiphol